در دنیا ثابت شده است که با تغذیه سالم می توان از 80 درصد بیماری های قلبی و 30 درصد سرطان ها پیشگیری کرد.
وی در خصوص سرانه های مصرف برخی مواد غذایی در ایران گفت: سرانه مصرف نمک در کشور 46 گرم است که باید 35 گرم باشد، سرانه مصرف قند 66 گرم است که میزان مطلوب آن در سبد غذایی باید 40 گرم باشد، مصرف متوسط سرانه میوه توسط هر ایرانی در سال 212 گرم است که باید 280 گرم باشد، مصرف سبزی 228 گرم است که باید 330 باشد و مصرف سرانه شیر هم 190 گرم است که باید 250 گرم باشد.
افزایش 50 درصدی چاقی در جوانان
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه خاطرنشان کرد: میزان شیوع چاقی در سنین 25 تا 34 سالگی به 50 درصد رسیده است که چربی خون در این رده سنی 23 درصد شیوع دارد.
دکتر عبدللهی میزان چاقی در افراد گروه سنی 45 تا 55 سال را نیز 71.7 درصد در خانم ها و 55 درصد در آقایان اعلام کرد و گفت: این گروه سنی نیز 44 درصد چربی خون دارند.
وی فشار خون افراد 23 تا 34 سال را 11 درصد، افراد 35 تا 44 سال را 20 درصد و افراد 45 تا 65 سال را بالغ بر 48 درصد اعلام کرد و اظهار داشت: مهم ترین علت فشار خون بالا ناشی از مصرف نمک بالاست که این میزان درکشور دو برابر میانگین جهانی است.
وی افزود: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی متوسط مصرف نمک باید روزانه 5 گرم برای افراد زیر 50 سال و 3 گرم برای افراد بالای 50 سال باشد.
وی بیان داشت: قوت غالب مردم ایران نان است که هر 310 گرم نان سه گرم، هر 60 گرم پنیر 2 گرم، هر 100 گرم چیپس 2.7 گرم، یک برش پیتزا 4 گرم، 10 دانه زیتون یک گرم و 3 برش کالباس 4.5 گرم نمک دارد.
وی تصریح کرد: نمک هم موجب افزایش سدیم بدن و فشار خون شده و هم به دلیل دفع ادراری کلسیم موجب پوکی استخوان می شود. نمک مصرفی باید ید دار بوده و مجوز وزارت بهداشت داشته باشد.
مصرف سرانه 42 لیتر نوشابه های گازدار توسط هر ایرانی
وی مصرف سرانه 42 لیتر نوشابه های گازدار توسط هر ایرانی را مورد اشاره قرار داد و گفت: این نوشابه ها به دلیل اسید سولفوریکی که دارند موجب ممانعت از جذب کلسیم شده و به پوکی استخوان منجر می شوند.
هر 300 میلی لیتر نوشابه 28 گرم شکر دارد که موجب 12 کیلوکالری اضافه وزن می شود. بنابراین مصرف این نوشابه ها موجب چاقی نیز می شوند.
یک شکلات یا شیرینی اضافه 140 کیلوکالری وارد بدن می کند که برای سوزاندن آن لازم است 19 دقیقه دوچرخه سواری یا 30 دقیقه پیاده روی صورت گیرد.
وی در خصوص مصرف روغن ها و چربی نیز گفت: سرطان های سینه، پروستات و کلون ناشی از مصرف زیاد چربی است. درباره روغن هم باید به مقدار و نوع مصرف روغن توجه کرد. مصرف روغن های جامد و نیمه جامد باید متوقف شوند زیرا حاوی اسیدهای چرب ترانس بوده و موجب افزایش LDL و کاهش HDL می شوند.سلامت