کد خبر: ۹۰۵۲۲
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۰ - ۰۱ دی ۱۳۹۴ - 2015December 22
شفا آنلاین>تغذیه>کارشناس تغذیه واحد مدیرت نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران از شهروندان خواست تا هنگام خرید محصولات غذایی به اطلاعات روی جلد محصولات دقت کنند.
به گزارش شفا آنلاین، بیتا نافعی افزود: هر شهروند حداقل باید در مورد اطلاعاتی مانند نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء و سری ساخت، شماره پروانه بهداشتی ورود و برچسب نشانگر رنگی تغذیه ای و آرم سازمان غذا و دارو آگاهی داشته باشند.
چراغ راهنما یا نشانگر تغذیه ای به عنوان یکی از برنامه های سلامت محور سازمان غذا و دارو با این هدف روی محصولات غذایی نصب می شود تا مصرف کننده محصول، متوجه شود که فرآورده خریداری شده از نظر میزان نمک، شکر، چربی و اسیدهای چرب ترانس در چه وضعیتی قرار دارد.
برچسب نشانگر تغذیه از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفاده شده است که هر کدام از رنگ ها تعریف خود را دارد؛ بدین ترتیب که رنگ قرمز، نشان دهنده بالا بودن ماده مورد نظر در محصول غذایی است که احتیاط در مصرف آن برای افراد با چربی و قند خون بالا لازم است.
رنگ نارنجی،نشان دهنده میزان متوسطی از ماده مورد نظر در محصول غذایی است و مشکلات تغذیه ای خاصی را ایجاد نمی کند ولی به مصرف کننده هشدار می دهد از مصرف مکرر این محصول غذایی پرهیز کند.
رنگ سبز هم نشان دهنده بهترین محدوده تغذیه ای برای تمام مصارف است و از نظر تغذیه ای برای کسی مشکل ساز نیست؛ همچنین محصول دارای نشانگر رنگ سبز به عنوان محصول سالم به شمار می آید.
همچنین نشان سازمان غذا و دارو با تصویر سیب رنگی است که بخش سمت راست آن آبی و سمت چپ به شکل برگ با رنگ سبز می باشد.
برگ وسط آرم به صورت یک چشم طراحی شده است که نمادی از وظیفه نظارتی سازمان غذا و دارو است و برگ نیز به عنوان نماد رویش و زندگی نظارتی که سعی در حفظ و ارتقای سلامت مصرف کننده دارد در نظر گرفته شده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: