کد خبر: ۸۹۶۸۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - 2015December 16
شفا آنلاین>سلامت>دبیرکمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو شایع ترین خطاهای پزشکان در نسخه نویسی را تشریح کرد.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر فاطمه سلیمانی گفت: تجویز غلط دارو، تجویز دوز نامناسب دارو، زمان و دفعات نامناسب مصرف و تجویز شکل دارویی نامناسب از شایع ترین خطاهای پزشکان در نسخه نویسی است.
وی همچنین دستور اشتباه برای آماده سازی دارو، دستوراستفاده از یک روش اشتباه برای استفاده از دارو، خطا در پایش دارو – درمانی، تجویز دارویی که بیمار پذیرش مناسب برای استفاده از آن را ندارد را از دیگر اشتباهات برشمرد.
دکترسلیمانی افزود: تجویز 2 یا چند دارو که تداخلات مهم و خطرناکی دارند و از قلم افتادن یک داروی مهم و حیاتی در تجویز پزشک از دیگر موارد این اشتباهات است.
وی تصریح کرد: به دلایل متعددی مردم به هیچ وجه خطاهای جامعه پزشکی را تاب نمی آورند و گاهی مرگ یک بیمار در اثر اشتباه های پزشکی به اندازه سقوط یک هواپیما خبرساز می شود.
دبیرکمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه به طور متوسط به ازای هر هزارنسخه ای که نوشته می شود، چهار خطا وجود دارد، گفت: مهمترین و شایع ترین علل زمینه ساز بروز خطا در دارو درمانی، ناخوانا بودن نسخه ها است.
دکترسلیمانی افزود: در ایلات متحده آمریکا سالیانه 150میلیون تماس تلفنی از طرف داروخانه ها گرفته شده و از پزشکان در مورد داروهای ناخوانای نسخه سوال می شود.
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو یکی دیگر ازعوامل بروز خطاهای دارویی را شباهت زیاد نام داروها با یکدیگر برشمرد و بیان کرد: به همین دلیل کامل و خوانا نوشتن نام داروها توسط پزشکان در کاهش بروز خطا اهمیت بسیاری دارد، البته برخی از پزشکان به این دلیل که املای صحیح دارو را نمی دانند، ترجیح می دهند که تنها ابتدای نام دارو را بنویسند.
دکترسلیمانی در بخش دیگری از سخنانش استفاده از اختصارات در نوشتن نام دارو، دوز مصرف، دفعات و راه مصرف را نیز از دیگر عوامل تشدید کننده بروز خطاهای دارویی دانست.
دبیرکمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو با تاکید بر رعایت اصول انتخاب درمان مناسب گفت: گاهی خطاهایی که ممکن است پزشک یا سایر کادر پزشکی مرتکب شوند درمان را تحت تاثیر قرار می دهند ولی در نهایت این پزشک است که بیش از دیگران تاثیر خطاها را در بیمار خود مشاهده می کند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: