به گزارش شفا آنلاین، جعفری دولتآبادی در ابتدای این جلسه با تاکید بر وظیفه حکومت به سرمایهگذاری در حوزه امنیت و سلامت و تاکید بر ضرورت مقدم دانستن پیشگیری بر درمان در حوزه سلامت و بهداشت عمومی، اظهار کرد: ادبیات پیشگیری از این حوزه وارد علم حقوق شده است و رابطه پیشگیری در حوزه سلامت و حقوق معنادار بوده و به عنوان یک اصل محسوب میشود
وی در احصاء مبانی قانونی سلامت و بهداشت عمومی به اصول 29 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سند چشمانداز جمهوری اسلامی ایران، ماده 688 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) و ماده 114 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 اشاره نمود و در تبیین میزان توجه اسناد بالادستی و قوانین عادی بر موضوع سلامت و بهداشت عمومی، حکم مندرج در ماده 114 قانون آیین دادرسی کیفری را قابل توجه دانست که مطابق آن دادستان اجازه یافته است ضمن تعقیب موسساتی که فعالیت آنها نسبت به سلامت مردم تهدیدآمیز است و مدیران این موسسات، از ادامه فعالیت آنها جلوگیری کند.
اقدامات دادسرا و محاکم در برخورد با جرایم علیه بهداشت و سلامت باید هماهنگ باشد
جعفری دولت آبادی با تاکید بر لزوم هماهنگی اقدامات دادسرا و دادگاهها در مقابله با جرایم علیه سلامت و بهداشت عمومی که نقش مهمی در مقابله با این دسته از جرایم دارد، افزود: گاه دادسرا در مورد یک جرم رسیدگی و کیفرخواست صادر میکند، اما در دادگاه منتهی به صدور حکم برائت میشود.
وی چنین روندی را نوعی خنثیسازی اقدامات دادسرا در مقابله با جرایم موضوع بحث دانست و صدور احکام بازدارنده در حوزه سلامت و بهداشت عمومی را به عنوان اقدامی قاطع در مقابل سودجویان ضروری به شمار آورد.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت همکاری بیشتر دادسرا با مسئولان اجرایی در حوزه سلامت و بهداشت عمومی، اعلام آمادگی کردکه در این زمینه فعالتر عمل نموده و این جلسه را زمینهساز همکاری بیشتر طرفین در حوزه سلامت و بهداشت عمومی به شمار آورد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران در احصاء اقدامات این دادستانی در مقابله با جرایم علیه سلامت و بهداشت عمومی به تشکیل دادسرای تخصصی برای رسیدگی به این دسته از جرایم (ناحیه 19 دادسرا) و مکلف نمودن سرپرستان نواحی بر بازدید از مراکز خدمات رسانی، درمانی و بهداشتی اشاره کرد و افزود: این بازدیدها که غالباً شبها از ساعت 22 الی 4 بامداد صورت میگیرد، بدون دخالت در امور پزشکی است.
وی همچنین حضور نمایندگان و مسئولان وزارت بهداشت را در کنار سرپرستان نواحی دادسرا برای بهرهگیری بهتر از بازدیدها پیشنهاد کرد
تشکیل کارگروه مشترک بین دادستانی و وزارت بهداشت
دادستان عمومی و انقلاب تهران با تصریح به لزوم تشکیل کارگروه مشترک بین وزارت بهداشت و دادستانی و اعلام آمادگی نسبت به هرگونه مساعدت در این زمینه، تشکیل چنین کارگروهی را زمینهساز همکاری بیشتر دو طرف در امر سلامت و بهداشت عمومی دانست.
رسانهها در انتشار اخبار حوزهی سلامت دقت بیشتری داشته باشند
دادستان تهران از انعکاس اخبار منفی و ناامید کننده پیرامون سلامت و بهداشت عمومی در رسانهها که به نوعی سیاهنمایی محسوب میشود و نگرانی مردم را در پی دارد، انتقاد کرد و با تاکید بر مسئولیت رسانهها در انتشار اخبار صحیح و مستند، افزود: اطلاعرسانی به موقع و شفاف از سوی وزارت بهداشت به عنوان متولی حوزه سلامت و بهداشت عمومی نقش مهمی در پیشگیری از درج اخبار دور از واقعیت در این حوزه دارد.
وی با اشاره به رویداد اخیر در بیمارستانی در شهر اصفهان، اظهار کرد: نباید اجازه داد که سودجویی و تجارت وارد حوزه سلامت شود و همچنین خواستار همکاری وزارت بهداشت در فعال کردن کمپهای ترک اعتیاد شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این جلسه به ارائه گزارشی از وضعیت بهداشت کشور پرداخت و از کمکهای رییس قوه قضاییه در اجرای طرح تحول سلامت تشکر کرد.
قاضیزاده هاشمی گفت مشکل ما در حوزه سلامت، نگاه هزینهای به آن است در حالی که این موضوع در دنیا از اولویتهای اصلی است.
در ادامه این جلسه، برخی معاونان دادستان تهران از جمله سرپرست دادسرای جرایم پزشکی و دادستانهای شهرستانهای استان تهران از بازدیدهای خود از مراکز بهداشتی و درمانی گزارشهایی را ارائه دادند. همچنین معاونان وزیر بهداشت در خصوص گزارشهای ارائه شده، توضیحاتی را بیان کردند.