کد خبر: ۸۸۴۹۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۱۶ آذر ۱۳۹۴ - 2015December 07
شفا آنلاین>سلامت> بنیاد برکت، وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) به منظور حمایت از بیماران و نیازمندان ساکن مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته‌ روستایی، در حوزه‌ سلامت الکترونیک، 16 خدمت ارائه می‌دهد.

به گزارش شفا آنلاین،سیدمحمد پورحسینی، مدیرعامل شرکت "برکت‌تل"، وابسته به بنیاد برکت در خصوص ارائه خدمات سلامت الکترونیک در قالب 16 بسته‌ حمایتی در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته‌ روستایی، گفت: تهیه‌ی پرونده‌ الکترونیک سلامت به ازای هر شهروند شامل سه بخش اطلاعات هویتی، ویزیت پایه و تعیین برنامه‌های مراقبتی برای هر فرد است. پروژه‌ تشکیل پرونده‌ سلامت الکترونیک به لحاظ توسعه‌ فنی و اجرایی به 10 فاز تقسیم می‌شود و همه‌ فعالیت‌های نظام سلامت را دربر می‌گیرد.

وی افزود: در سامانه‌ تولید پرونده الکترونیک سلامت در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته اقداماتی شامل ثبت اطلاعات سرشماری، ثبت مراکز ارایه‌دهنده‌ خدمات سلامت و مشخصات افراد ارایه‌دهنده‌ خدمت، ثبت ویزیت پایه، مدیریت خدمات مراقبتی، نظام ثبت جاری ویزیت و نسخه‌ی الکترونیک و خدمات مستمر نظام سلامت، دارو و داروخانه، آزمایشگاه، تصویربرداری، نظام ارجاع، بیمه‌گری، نظام اطلاعات بیمارستانی، محاسبه‌ دینامیک قیمت تمام‌شده‌ی خدمت، سامانه‌های دیتا ماینینگ و پردازش‌های اطلاعاتی، شناسایی چالش‌ها در نظام سلامت، برنامه‌ریزی، مداخله، مانیتورینگ و ارزیابی است که به ‌تدریج و در 10 فاز عملیاتی می‌شود.

پورحسینی با اشاره به ارائه خدمات مراقبتی و آموزشی در مناطق محروم روستایی به ازای هر فرد 4 بار در سال اظهار کرد: این نوع خدمات مشکلات بیماران دیابتی، فشار خون، بیماران قلبی، چربی خون بالا، افراد چاق و سیگاری، مادران باردار، واکسیناسیون، بد تغذیه‌ای، کم تحرکی، افسردگی و اضطراب و اعتیاد را تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی در ادامه افزود: هر فرد ممکن است در یک یا چند گروه از موارد مذکور قرار گرفته باشد، لذا طبق برنامه‌ تدوین شده، فرد بیمار و یا دارای عوامل خطر باید هر 3 ماه یک‌بار برای دریافت خدمات مراقبتی و آموزشی مراجعه کند. از ویژگی‌های این برنامه، فعال بودن خدمت است، به‌گونه‌ای که پی‌گیری برای ارائه خدمت از سوی ارائه‌دهنده‌ خدمت وجود دارد.

مدیرعامل شرکت برکت‌تل با اشاره به تولید و توزیع کارت‌های سلامت و دستگاه‌های کارت‌خوان، به عنوان یکی دیگر از خدمات سلامت الکترونیک، خاطرنشان کرد: برای اولین بار در کشور کارت‌های سلامت با ظرفیت بالا (2 گیگابایت)، توسط شرکت برکت‌تل ساخته و آماده شده است. این کارت‌ها توسط کارت‌خوان‌های خاص خوانده و یا نوشته می‌شوند.

وی با بیان این‌که از سال 2015 به بعد تولید فیلم‌های رادیولوژی در جهان محدود شده است، افزود: کارت‌خوان‌ها به منزله‌ی یک کامپیوتر کوچک و مستقل عمل می‌کنند که علاوه بر رمزگشایی اطلاعات داخل کارت برای خواندن، به کاربر کمک می‌کند تا در زمان قطع ارتباط اینترنتی با توقف خدمات و نظام ثبتی روبه‌رو نشود. ضمن این‌که این مدل سبب می‌شود خدمات الکترونیکی سلامت هر زمان و با هر پهنای باندی و با وجود هرگونه مشکل به راحتی در اختیار متقاضیان قرار گیرد و خدمات متوقف نشود. این در حالی است که به دلیل ظرفیت بالای کارت‌ها، می‌توان تصاویر رادیولوژی و سونوگرافی را بدون افت کیفیت بر روی کارت‌ها ذخیره کرد.

استقرار تخت‌های هوشمند در مناطق محروم

مدیرعامل شرکت برکت‌تل یکی دیگر از خدمات سلامت الکترونیک را توزیع و بهره‌برداری از تخت‌های هوشمند خواند و گفت: این تخت‌ها در خانه‌های بهداشت مناطق محروم و کم‌تر توسعه‌یافته‌ روستایی به خصوص خانه‌هایی که در مناطق صعب‌العبور و دوردست قرار دارند، مستقر می‌شوند. زیرا اعزام بیمار برای انجام معاینات با دشواری‌های خاصی همراه است و تخت‌های هوشمند تمامی اجزای معاینه به جز لمس را برای پزشک امکان‌پذیر کرده است.

پورحسینی اظهار کرد: توزیع و بهره‌برداری از میکروسکوپ تله‌پاتولوژی در سه بیمارستان موجود در مناطق پایلوت، و مراکز بهداشتی درمانی که خدمات پاپ اسمیر انجام می‌دهند، این امکان را فراهم می‌کند تا با استفاده از امکانات مخابراتی، مدیریت میکروسکوپ و لام پاتولوژی از راه دور امکان‌پذیر شود. هم‌چنین توزیع و بهره‌برداری از دستگاه‌های مانیتورینگ آمبولانس نیز در قالب ارائه خدمات سلامت الکترونیک پیش‌بینی شده است.

بلوتوث محتوای سلامت برای متقاضیان

وی توزیع و بهره‌برداری از دستگاه‌های بلوتوث اختصاصی شده در هر یک از مراکز ارائه‌دهنده‌ خدمات سلامت را از دیگر اقدامات پیش‌بینی شده خواند و گفت: گسترش نفوذ تلفن همراه در کشور و سادگی این فناوری کارآمد و مفید، سبب شد تا محتوای سلامت و نرم‌افزارهای کاربردی از طریق سامانه‌ی ارسال بلوتوث، در دسترس عموم مردم، دانش‌جویان، اساتید و سایر مخاطبین قرار گیرد.

مدیرعامل برکت‌تل با بیان این مطلب افزود: این سامانه با برد 30 متر، قابلیت نصب در سازمان‌ها و ادارات مختلف، مراکز درمانی، خانه‌های بهداشت، بیمارستان‌های کشور و حتی مراکز عمومی مانند ایستگاه‌های راه‌آهن، فرودگاه‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای را داراست. محتوای نصب شده بر روی دستگاه، بسته به محیطی که در آن قرار داده می‌شود متفاوت بوده و مخاطبان متفاوتی را پوشش خواهد داد. با اتصال این دستگاه به شبکه‌ مرکزی، قابلیت به‌روزرسانی دستگاه از طریق اینترنت، ارائه گزارشات آنلاین، دریافت گزارشات آماری، ارسال و استفاده از جدیدترین تولیدات نرم‌افزاری شرکت را میسر می‌سازد.

طراحی پیامک‌های تعاملی

وی از دیگر اقدامات پیش‌بینی شده در بسته‌ خدمات بهداشتی الکترونیک را راه‌اندازی سرویس کتاب‌خانه‌ سلامت برکت برای دانش‌آموزان، دانش‌جویان و عموم مردم در جهت ارتقای سطح دانش سلامت اعلام کرد.

پورحسینی خاطرنشان کرد: نصب دستگاه‌های سنجش پارامترهای حیاتی و پاراکلینیکی، هم‌چنین دستگاه‌های مانیتورینگ علایم حیاتی در آمبولانس‌ها، می‌تواند اطلاعات بیمار را لحظه به لحظه دریافت و به مرکز مدیریت بیماران اورژانسی منتقل کند تا پزشک مستقر در این مراکز هدایت فنی بیماران را بر عهده گیرد. ضمن این‌که با توجه به وجود امکانات «جی‌پی‌اس»، بر روی دستگاه، مختصات جغرافیایی آمبولانس در حال حرکت روی نقشه توسط پزشک قابل مشاهده بوده و می‌تواند آمبولانس را به نزدیک‌ترین مرکز درمانی با توجه به نیاز و شرایط بیمار هدایت کند.

وی با بیان اینکه سرویس‌های خدمات ارزش افزوده مبتنی بر پیامک‌های آموزشی برای مخاطبین خاص و ثبت‌نام شده در یک یا چند گروه هدف طراحی شده است، افزود: هزینه‌ هر پیامک برای مخاطب میزان مشخصی است. ضمن این‌که بخش‌هایی از پیامک‌ها تحت عنوان «پیامک‌های تعاملی» به صورت رفت و برگشتی در قالب پرسش و پاسخ طراحی شده که برای کنترل عوارض برخی از داروها پس از تجویز و یا وجود و یا عدم وجود بعضی از علایم هشداردهنده و یا نشانه‌ خطر در بیماری‌ها، به کار گرفته می‌شود.

پاسخ‌گویی به نیازهای سلامت جامعه با راه‌اندازی مراکز کال سنتر

مدیرعامل شرکت برکت‌تل، در خصوص ایجاد مراکز «کال سنتر سلامت» (مراکز تماس سلامت)، تصریح کرد: مراکز ارائه خدمات سلامت از راه دور با استقرار گروه‌های پزشکی و پیراپزشکی و استفاده از تعداد قابل‌توجهی نیروی مجرب به‌طور «آن‌کال» و گوش به زنگ، اقدام به پاسخ‌گویی به نیازهای سلامت جامعه می‌کند. در حال حاضر، یک مرکز مشاوره در تهران و 4 مرکز اقماری در کرمانشاه، زابل، قم و تبریز راه‌اندازی شده‌اند و همه‌ این مراکز در قالب یک شبکه‌ به هم پیوسته به یکدیگر خدمات می‌دهند.

وی از دیگر خدمات سلامت الکترونیک به مناطق محروم و کم‌تر توسعه‌یافته‌ کشور را تولید و توزیع پکیج‌های صوتی و تصویری آموزشی به ازای گروه‌های هدف، مجله‌ی دیجیتال سلامت، سامانه‌ی آموزش تلفنی و مبتنی بر وب و موبایل اپلیکیشن خواند و افزود: نرم‌افزارهای آموزشی و کاربردی قابل نصب روی موبایل این امکان را به مخاطب می‌دهد تا ضمن استفاده از متون طبقه‌بندی و دسته‌بندی شده متناسب با نیاز، اقدام به درج داده‌های مستمر اطلاعاتی هم‌چون تغییرات قند خون، وزن، سطح چربی خون و غیره نماید.

به گفته‌ وی، در حال حاضر 16 خدمت مذکور در قالب خدمات سلامت الکترونیک، به شکل آزمایشی در شهرستان پاوه در استان کرمانشاه، شهرستان زهک در استان سیستان و بلوچستان و شهرستان کلیبر در استان آذربایجان شرقی ارائه می‌شود. هم‌چنین به زودی این خدمات در شهرستان اسکو واقع در استان آذربایجان شرقی نیز به ساکنان ارائه خواهد شد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: