شفا آنلاین>تغذیه>بر اساس تحقیقات که بر روی بسیاری از ورزشکاران انجام شده، ثابت شده است که رژیم غذایی دقیق و متناسب با نوع ورزش ، در رسیدن به اهداف ورزشی اثر فوق العاده ای دارد.
به گزارش شفا آنلاین،
بدن انسان برای بقا و رشد کردن و همچنین ترمیم بافت های خودش به موادی
نیاز دارد که این مواد از طریق دهان و دستگاه گوارش به آن می رسد. .این عمل
را در اصطلاح آکادمیک ، تغذیه می نامند. عمل تغذیه چهار نقش اساسی در بدن
ایفا می کند که عبارتند از :فراهم کردن نیاز بافت ها را برای رشد ، تامین
مواد لازم برای ترمیم و جایگزین کردن بافت تازه به جای بافت های فرسوده ،
فراهم کردن نیروی لازم برای فعالیت های ذهنی و جسمی و همچنین ایجاد تعادل
فیزیولوزی دستگاه های مختلف بدن را تامین می کند. نقش تغذیه در ورزش اهمیت
تغذیه در بین ورزش کاران بیشتر از سایر افراد است و این مهم در رشته های
مختلف ورزشی با توجه به میزان و نوع فعالیت و همچنین فعل و انفعالاتی که در
هر رشته ورزشی است ، متغیر و خاص خواهد بود. به عبارت دیگرغذا سوخت
بدن را تامین میکند و تغذیه صحیح و اصولی نیز در پیشرفت و افزایش
کارایی بدن مفید و موثر خواهد بود. بهتر است که ورزشکاران ،در سطوح
مختلف حرفه ای و غیر حرفه ای و با هر هدف ورزشی با مشورت و راهنمایی
کارشناسان تغذیه بر اساس از برنامه غذایی صحیح پیروی کنند تا به اهداف
ورزشی خود (مسابقه ، تناسب اندام، لاغری ، بدنسازی و سلامتی ) هر چه سریعتر
برسند. اما تعدادی از نکات تغذیه ای هست که تمامی ورزشکاران در هر
رشته و با هر هدفی باید به آن توجه و البته رعایت کنند. توصیه های مهم تغذیه ای برای ورزشکاران 1- غذاهای روزانه را حداقل در پنج وعده ميل نمائيد. 2- غذا را خيلي داغ و يا خيلی سرد ميل نکنيد. 3- غذا را خوب بجويد تا هضم آن را در معده آسان شود. 4- از خوردن قسمتهای سوخته غذا پرهيز نمائيد. 5- از خوردن چربی ، غذاهاي خيلی چرب ، پر روغن و همچنين از خوردن کره زياد اجتناب نمائيد. 6- از غذاهای سرخ شده و به طور کلی سرخ کردنی پرهيز نمائيد. 7- در خوردن شيرينی جات و مواد قندی افراط ننمائید. 8- سعی کنید حداقل در سه وعده از وعده های روزانه شما مواد پروتئينی گنجانده شود. 9- دقت کنید تا کربوهیدرات ها به ميزان کافی در رژيم غذايی گنجانده شود. 10- حجم موادغذايی هر وعده را کنترل نمائيد . 11- بدن بطور روزانه نياز به انواع ويتامين ها دارد و لذا بايد از مواد حاوی ويتامين به ميزان کافی استفاده نمود. 12- در طول روز ، هفته و ماه بايد از رژيمهای متنوع و کامل در قالب غذاهایی که بیشتر باب ميلتان است، استفاده کنید. 13- مواد غذايی را برای وعده های روزانه در محيط مناسب نگهداری نمائيد. 14- به میزان کافی آب بنوشید .( میزان کافی آب را براساس رنگ ادرار که باید بی رنگ باشد، بسنجید) 15-
باوجودیکه تغذیه در قبل و بعد از تمرین بسیار مهم است، اما باید بدانید که
با فاصله کوتاه قبل و يا بلافاصله بعد از تمرين وعده های اصلی غذا را
نخورید. 16- با پرخوری و افراط در استفاده از مواد مختلف غذایی خود را دچار سوء تغذيه ننمائيد. 17- از مواد غذايی ومکملهای با کيفيت استفاده نمائيد. 18- انجام آزمايش ،تست بدنی و همچنين چکاب کلی ميتواند کمک خوبی جهت تنظيم رژيم غذايی باشد. 19- مشخص نمودن وضعيت بدن و اندازه گيری مستمر چربی شما را در برنامه ريزی غذايی کمک مي کند . 20- هيچگاه برنامه غذايی مطلق و ثابتی را دنبال ننمائيد ، سعی کنيد رژيم غذايی را متناسب با فعاليت روزانه تنظيم کنيد. 21- نوشيدن آب در طول روز به ميزان کافی از نکات مهم تغذيه است . 22- رعايت فاصله زمانی قبل و بعد از تمرين ، مهمترين نکته در تغذيه است. 23- فاصله زمانی هر وعده غذا با وعده بعدی متناسب با نوع غذا تعيين می شود و بطور متوسط هر 5/2 الی یک ساعت است. 24- در رژيم غذايي بهتر است قبل از تمرين ، بيشتر از مواد کربوهيدرات استفاده نمائيد. 25- غذا را با لذت وآرامش ميل نمائيد تا هضم آن راحت باشد. 26- با ميل با پرخوری سر ميز غذا مقابله نمائيد. 27- تقريبا 2 هفته پس از شروع رژيم غذايی بدن شروع به سوزاندن چربيهای اضافی خواهد نمود. 28- رژيم غذايی خود را با دقت ، صبر و استقامت دنبال نمائيد. 29- رعايت نکردن حتی يک وعده ميتواند بسياری از زحمات شما را تلف نمائيد. 30- چنانچه ميتوانيد روزانه کمی گريپ فروت و گوجه فرنگی بصورت جدا استفاده نمائيد.