به گزارش شفا آنلاین،دکتر فریدون رحمانی سامانی ، با بیان اینکه بیماری زونا یک بیماری ویروسی است، اظهار کرد: پس از ابتلای فرد به بیماری آبله مرغان در دوران کودکی و نوجوانی، ویروس VZV در ستون فقرات و اعصاب نخاع مخفی مانده و بدون هیچگونه آسیب و عوارضی، گاهی تا آخر عمر همراه شخص خواهد بود.
وی استرس های فیزیکی، جسمی، روانی و ضعف سیستم دفاعی را از مهمترین عوامل فعال شدن مجدد این ویروس در بدن دانست و افزود: این بیماری بیشتر میان میانسالان و به خصوص مردان شایع بوده و برای زنان باردار و کسانی که مبتلا به دیابت، فشار خون، ایدز و انواع سرطانها هستند، بسیار خطرناک است.
رحمانی در خصوص راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، گفت: آرامش، رژیم غذایی و فعالیتهای بدنی مناسب و همچنین اجتناب از استرسهای روحی - روانی و جسمی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر است.
وی با اشاره به این نکته که در 24 ساعت اولیه ابتلا به بیماری فقط درد در رشتههای عصبی مشهود است و هیچگونه ضایعه پوستی مشاهده نمیشود، تصریح کرد: ضایعات پوستی این بیماری شبیه بیماری آبلهمرغان و همان دانههای آبکی با نام وزیکول است و تنها تفاوت این بیماری و بیماری آبلهمرغان در محل مشاهده این دانههای آبکی است.
این متخصص بیماریهای عفونی خاطر نشان کرد: تشخیص بیماری در 24 ساعت اولیه بروز بسیار سخت بوده و معمولا با مشاهده علائم ظاهری و به وسیله معاینه پزشک و آزمایشات تخصصی قابل تشخیص است. اگرچه این بیماری بدون درمان هم بهبود مییابد اما در صورت درمان طی 48 ساعت اول، از بروز ضایعات پیشگیری میشد، سرعت بهبود بیماری افزایش یافته و از شدت ضایعات پوستی و عوارض این بیماری کاسته میشود. درمان پس از 72 ساعت چندان اثربخش نخواهد بود.