کد خبر: ۸۶۴۲۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۱ - ۳۰ آبان ۱۳۹۴ - 2015November 21
مديرگروه اخلاق پزشكي پژوهشگاه رويان درگفتگوی اختصاصی باشفاآنلاین تشریح کرد:
شفاآنلاین :مديرگروه اخلاق پزشكي پژوهشگاه رويان گفت : بنا به دلايل اخلاقي و ايمني در حال حاضر در ايران شبيه سازي توليد مثلي در مورد انسان انجام نمي شود.

دكتر رضا ساماني درگفتگوی اختصاصی باشفاآنلاین ضمن اعلام این خبر گفت: شبيه سازي دو نوع است ، درماني و توليد مثلي . شبيه سازي درماني يعني توليد جنين شبيه سازي شده از انسان به منظور اينكه از اين جنين سلولهاي بنيادي براي درمان فردي كه از او شبيه سازي شده گرفته شود.

وی افزود: به عنوان مثال اگر اين فرد در آينده نياز به پيوند كليه داشت به جاي آنكه كليه شخص ديگري را به او پيوند بزنند كه احتمال پس زدن و دفع آن نيز بسيار بالاست از سلول هاي بنيادي همان جنين شبيه سازي شده از خودش استفاده مي كنند كه امكان دفع آن صفر است.چراکه سلول كاملا شبيه سلولهاي بدن خودش است البته در اين روش انساني متولد نميشود.

مدير گروه اخلاق پزشكي رویان در ادامه افزود: اما در شبيه سازي توليد مثلي، نوزادي به دنيا مي آيد كه به طور كامل از نظر ژنتيكي شبيه همان فردي است كه از او شبيه سازي انجام شده است. منتها به چند دليل اين روش در ايران قابل اجرا نيست.چراکه در خصوص هويت نوزادي كه به دنيا مي آيد بحث هاي اساسي مطرح است كه آيا اين بچه فرزند آن شخص محسوب مي شود يا خودش يا خواهر و برادرش؟ موضوع ديگر اينكه چه حقوق اجتماعي بر اين بچه مترتب خواهد بود؟ بحث مهمتر اينكه امكان سو استفاده هاي شخصي هم وجود دارد. يعني افراد خاصي می توانند كلون خود را درست كنند تا اگر زماني نياز به قلب و كليه و ... داشتند از او بگيرند كه اين كار غير انساني است.

دكتر ساماني گفت: در حال حاضر متخصصان بر روي روشي به نام "آي پي اس" يا سلولهاي پر توان القايي از پوست انسان تحقيق مي كنند. اين روش ، شبيه سازي درماني را در ايران بسيار كمرنگ كرده است. چرا كه روش مذکور مشكلات روش هاي قبلي را ندارد. البته برخي مشكلات در اين روش هم وجود دارد. از جمله اينكه هنوز نمي دانيم هنگامي كه ژن را داخل سلول كرده تا تبديل به سلول بنيادي كنيم ممكن است چه اتفاقي رخ دهد. و سلولي كه توليد مي شود ايمن خواهد بود يا خير و چه تبعاتي براي انسان به دنبال خواهد داشت .

دکتر سامانی به شفاآنلاین خاطرنشان کرد: به همين خاطر دانشمندان شبانه روز در حال انجام آزمايش اين روش بر روي حيوانات هستند . چنانچه ايمني آن تاييد شود براي انسان هم كاربردي خواهد شد و بسيار روش زود بازده تري به نسبت شبيه سازي درماني خواهد بود.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
فرهاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۴
0
0
سلام‌‌
اگه پدر و مادری فرزندشان رو از دست داده‌اند، میتوانند از دی‌ان‌ای فرزند متوفیشان برای شبیه‌سازی فرزند جدید خود استفاده کنند؟ آنهم در رحم خود مادر؟ ممنون میشم اگه جواب رو ایمیل کنید
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: