کد خبر: ۸۵۹۵۷
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۵ - ۲۸ آبان ۱۳۹۴ - 2015November 19
شفا آنلاین>سلامت>عروق واریسی، رگ‌های گشاد شده ای هستند که اغلب مواقع در ناحیه پاها ایجاد می شود. این بیماری حدود نیمی از مردم امریکا را مبتلا کرده‌ است.
به گزارش شفا آنلاین،  عروق واریسی به مرور زمان و به دنبال اعمال فشار بر رگ‌ها و ضعیف شدن دیواره عروق ایجاد می‌شوند. ظاهر این عروق برای بسیاری از مبتلایان آزاردهنده است و در هنگام ایستادن یا نشستن از درد شکایت می‌کنند. درد عروق واریسی گاه بسیار زیاد بوده و گاه باعث بروز زخم‌های پوستی می‌شود. برخی مواقع، عروق واریسی مشکلات حادی در گردش خون ایجاد کرده و نیازمند اقدامات درمانی است.

عروق واریسی زمانی شکل می‌گیرند که خون در پاها به درستی جریان نمی یابد. زمانی که جریان خون از عروق سطحی به عروق عمیق به درستی انجام نشود، فشاری ایجاد می‌کند که روی دیواره عروق پا اثر گذاشته و تورم آنها و تجمع خون در عروق سطحی را به دنبال دارد.

به طور معمول واریس بیماری بسیار شایعی بوده و حدود یک سوم از کل افراد را درگیر می‌کند و البته در زنان بیشتر از مردان رخ می‌دهد. از جمله عوارض عروق واریس می‌توان به برخی از موارد زیر اشاره کرد:
لخته شدن خون که در آن معمولاً عروق سطحی به دلیل التهاب یا انسداد دردناک می‌شوند.
  خونریزی عروق واریسی به دلیل اعمال فشار بیش از حد.
  اگزمای واریسی که پوست قهوه ای یا بنفش شده و وضعیتی دائمی به شمار می‌رود.
  زخم‌های وریدی که در اثر خروج مایعات از عروق واریسی و نشت آن به بافت‌های اطراف ایجاد می‌شوند.


علت بروز واریس

در حال حاضر، محققان عوامل مختلفی را در ایجاد عروق واریسی دخیل می‌دانند  ولی تاکنون تمامی علل آن قابل شناسایی نبوده است. به طور کلی، نازک شدن دیواره عروق واریسی باعث جدا شدن رگ‌ها از یکدیگر می‌شود که آسیب زیادی به آن وارد می‌کند.

 در نتیجه خون به راحتی در سیاهرگ‌های پا جریان پیدا نکرده و در یک جا تجمع می‌یابد. از جمله علل بروز عروق واریسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
é کاهش قابلیت ارتجاع سیاهرگ‌ها با بالا رفتن سن
é افزایش وزن در زنان باردار
é اضافه وزن و چاقی که سنگینی بیشتری بر پاها وارد می‌کند
é وجود سابقه خانوادگی
é ایستادن بیش از حد به دلیل وضعیت شغلی
واریس را از خود دور کنید
گاهی به دلیل عوامل ارثی یا موقعیت‌های مختلف شغلی و زندگی نمی‌توان مانع از تشکیل عروق واریسی شد ولی با انجام برخی راهکارهای ساده می‌توان از تشدید این حالت جلوگیری کرد.
ورزش منظم و فعالیت بدنی، یکی از مهم ترین راهکارهایی است که می‌تواند گردش خون را در ناحیه پاها تا حد زیادی بهبود بخشیده و در نتیجه باعث بهبود شرایط شده و از تشدید عروق واریسی جلوگیری ‌کند. ورزش کردن همچنین فشار خون عمومی بدن را کاهش داده و موجب بهبود عملکرد سیستم گردش خون می‌شود.

در گام بعدی برای جلوگیری از تشدید واریس بهتر است از ایستادن به مدت طولانی خودداری کنید. این کار فشار سیاهرگی را در پاها افزایش داده و این روند به مرور زمان دیواره عروق خونی را ضعیف می‌کند. در برخی شرایط نمی‌توان مانع از ایستادن‌های طولانی مدت شد ولی با تغییر موقعیت پاها و جلوگیری از بی‌حرکت ماندن آنها می‌توان مانع از آسیب بیشتر شد. محققان توصیه می‌کنند که حداقل هر 30 دقیقه کمی راه رفته و از ثابت ماندن پاها جلوگیری شود.

اگر شاغلان در زمان کار مجبورند بنشینند، بهتر است کاملاً صاف نشسته و پاها را تا حد امکان به حالت ضربدری روی هم قرار ندهند. قرار گرفتن در وضعیت بدنی مطلوب، گردش خون را در بدن بهبود می‌بخشد. زمانی که پاها ضربدری روی یکدیگر قرار می‌گیرند، جریان خون به سمت پاها مختل می‌شود.

حفظ وزن بدن نیز در حد اعتدال از عوامل کلیدی و مهم در سلامت جسم به شمار می‌رود. کاهش وزن، از فشار اضافی وارده بر پاها کاسته و خطر ابتلا به تشکیل عروق واریسی را کاهش می‌دهد.
سیگار به طور کلی نقش اساسی در بروز مشکلات جسمی ایفا می‌کند. از آنجایی که استعمال دخانیات با افزایش فشار خون ارتباط مستقیمی دارد، این حالت می‌تواند باعث تشکیل عروق واریسی شود.
استفاده از قرص‌های ضدبارداری حاوی استروژن بالا نیز با تغییر عملکرد سیستم گردش خون خطر ابتلا به عروق واریسی را کاهش می‌دهد. زنانی که در دراز مدت از این قرص‌ها استفاده می‌کنند باید به منظور جلوگیری از بروز این مشکل، حتماً تحت نظر پزشک باشند.

بالا نگه داشتن پاها بخصوص در طول روز یا بعد از یک روز فعالیت خسته‌کننده باعث آرام شدن پاها و بهبود فرآیند گردش خون در این ناحیه شده و از تشکیل عروق واریسی جلوگیری می‌کند.

از این رو بهتر است در انتخاب و خرید لباس و کفش دقت شود.متخصصان توصیه می‌کنند با مراقبت از پاها و عدم استفاده از کفش‌های تنگ و پاشنه بلند، پوشیدن لباس‌های گشاد و راحت از اعمال فشار بیش از حد جلوگیری کرده و گردش خون را بهبود بخشیده و مانع از ایجاد یا تشدید این عروق شوید.راهکارهای ذکر شده جزو ساده ترین راه‌هایی هستند که کمک زیادی به بیماران مبتلا به عروق واریسی کرده و گاه حتی مانع از تشکیل آنها می‌شوند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: