کد خبر: ۸۵۸۲۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - 2015November 16
رئیس سازمان غذا و دارو خبر داد
شفاآنلاین:سلامت>رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به درج بارکد دوبُعدی بر روی محصولات غذایی و دارویی گفت: با استفاده از این بارکد، مصرف کنندگان به راحتی از اصالت محصولات آگاه می‌شوند و محصولات غیر مجاز را تشخیص می‌دهند.

به گزارش شفاآنلاین : رسول دیناروند در مورد پروژه ردگیری و رهیابی اصالت توضیحاتی داد.

وی با بیان اینکه اسم این پروژه برچسب اصالت نیست، گفت: عده‌ای آن را با پروژه‌ها و کارهای قدیمی اشتباه می‌گیرند این کاری که اکنون در حال انجام است روش رهیابی، ردگیری یا رهگیری محصولات در کنار کنترل اصالت است.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: در این میان برای محصولات نیازی به برچسب زدن نداریم و تولیدکننده می‌تواند در مرحله تولید روی جعبه بارکد دوبُعدی را چاپ کند.

دیناروند با بیان اینکه تولیدکننده حتی می‌تواند این بارکد را به صورت برچسب بر روی محصولات بچسباند، گفت: حُسن این کار این است که کل فرآیند می‌تواند توسط دستگاه‌های نظارتی مانند وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و همین طور خود تولیدکننده رهگیری و ردیابی شود.

وی افزود: تولیدکنندگان می‌توانند اطلاعات به روزی از موجودی خود اجناس موجود در داروخانه و اجناس فروخته شده به مشتری را به دست بیاورند و همین طور می‌توانند متوجه شوند که کدام محصولات در کدام نقاط کشور در حال مصرف است.

رئیس سازمان غذا و دارو حسن بزرگ‌تر این پروژه را کنترل اصالت محصولات توسط مردم عنوان کرد و گفت: مردم می‌توانند با یک نرم‌افزار در تلفن همراه خود فرآورده‌ای را که خریداری می‌کنند کنترل کرده و از تاریخ انقضاء محل تولید و اصالت آن آگاه شوند.

دیناروند در پاسخ به این سؤال که آیا تولیدکنندگانی وجود دارد که زیر بار این مصوبه نروند، گفت: ما برای اجرای این پروژه مصوبه محکمی داریم و خود نیز مصمم به اجرا هستیم.

وی در مورد هزینه‌های اجرای این طرح گفت: این پروژه اصلاً هزینه زیادی ندارد و اعدادی مانند 500 میلیارد تومان بودجه که برخی‌ها مطرح می‌کنند اصلاً صحت ندارد.

رئیس سازمان غذا و دارو در مورد فعالیت 5 هزار کارگاه تولید مواد غذایی بدون مجوز در کشور گفت: من این موضوع را تأیید نمی‌کنم چرا که از آن اطلاعی ندارم اما اگر سامانه ردیابی و ردگیری محصولات آماده شود مردم به راحتی می‌توانند کالاهای غیرمجوزدار را شناسایی کنند.

دیناروند همچنین از ممکن نبودن تقلب در سامانه ردیابی خبر داد و گفت: برخی‌ها می‌توانند برچسب تقلبی را روی محصولات خود بچسبانند اما فراموش نکنید که زمانی بارکد دوبُعدی از طریق نرم‌افزار چک شود خریدار متوجه خواهد شد که محصول تقلبی است.فارس

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: