به گزارش شفا آنلاین،دکتر رسول کدخدایی با بیان این مطلب اظهار داشت: کنترل قند خون در بیماران دیابتی نقش حیاتی دارد که در حال حاضر نیاز این بیماران به انسولین از طریق تزریق زیرپوستی برآورده میشود که در برخی موارد به ایجاد حساسیت و عفونت منجر میگردد.
وی با بیان اینکه سادهترین راه برای رفع این مشکل استفاده از انسولین خوراکی است، ادامه داد: مهمترین چالش انسولین خوراکی، کاهش دسترسی زیستی آن هنگام عبور از دستگاه گوارش است چراکه وجود موانع فیزیولوژیکی مانع از دسترسی بهینه بدن به انسولین میشود.
رئیس مرکز تحقیقات هیدروکلوئیدهای غذایی ایران با اشاره به گران بودن انسولین افزود: برای حل این مشکل ترکیبات دیگری نظیر سولفونیل اورهآزها و بیگوانیدها بهصورت جایگزین استفاده میشوند که دارای اثرات جانبی سوء بر بدن انسان هستند.
کدخدایی به تحقیقات گسترده برای یافتن ترکیبات مؤثره ارزان و ایمن اشاره و بیان کرد: بهترین روش برای حل این مشکل استفاده از گیاهان دارویی است که به ضددیابت شهرت دارند.
وی ادامه داد: این گیاهان حاوی گلیکوزیدها، فلاونوئیدها و کارتنوئیدها هستند که در صورت دستیابی به روشهای مؤثر ریزپوشانی آنها افق تازهای برای درمان بیماری دیابت گشوده خواهد شد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی به ترکیبات فلاونوئیدی گیاه بومی خارمریم که در مناطق شمال، غرب و جنوب ایران میروید اشاره کرد و افزود: این ترکیبات قادرند قند خون را در حیوانات آزمایشگاهی مبتلا به دیابت کاهش دهند اما ازآنجایی که میزان جذب آنها در بدن پایین است از کارایی و اثربخشی ناچیزی برخوردارند.
به گزارش پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، کدخدایی بیان کرد: تحقیقات انجام شده نشان میدهد که ساختارهای ایروژلی صمغ کتیرا میتوانند به رفع این مشکل کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس پژوهشهای صورت گرفته ایروژلهای تولیدی با توجه به طبیعی بودن آنها میتوانند بدون هیچگونه نگرانی در تنظیم قند خون بیماران دیابتی و همراه با مواد غذایی شیرین مورد استفاده قرار گیرند.