شفا آنلاین>تغذیه>تغذیه سالم علاوه بر درمان ، عامل جلوگیریکننده از ابتلای افراد به سرماخوردگی است.
به گزارش شفا آنلاین،مریم مرادی کارشناس تغذیه درباره
چگونگی تقویت سیستم ایمنی در برابر سرماخوردگی گفت: برخی مواد غذایی و
میوههای مفید برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و درمان آن موثر هستند
،به همین دلیل برای اینکه سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به مبارزه علیه
ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا بپردازد باید مواد مغذی حیاتی را دریافت
کند.
وی افزود: مصرف پرتقال، انواع توت، فلفل
دلمهای، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم،دریافت
زیاد و منظم ویتامین «C »به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک
میکند. همچنین غلات سبوسدار و حبوبات، منابع غذایی خوبی برای ویتامینهای
گروه B هستند، مصرف نکردن این مواد در بدن سبب بروز عفونتهای مکرر دستگاه
تنفسی فوقانی میشود. مصرف شلغم ،آویشن، زنجبیل و عسل برای سرماخوردگی بسیار
مفید است.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه مصرف
سیر که دارای آهن و روی(Zn) است، سبب تقویت سیستم ایمنی و کمک به کاهش خطر
عفونتهای ویروسی میشود عنوان کرد: همچنین نوشیدن زیاد مایعات از کمبود آب
بدن که عامل بروز تب است پیشگیری میکند. آب، چای همراه با لیمو و عسل،
دمنوش و جوشانده، آبمیوههای طبیعی و شیر کم چرب بهترین مایعات هستند.
وی
بیان کرد: در زمان سرماخوردگی باید از مصرف غذاهای آماده، بستهبندی شده و
کنسروها که از لحاظ ویتامینها و مواد معدنی فقیر هستند خودداری کرد و
بهتر است به جای مصرف این نوع غذاها بهتر است از انواع میوه و سبزیجات
تازه، گوشت، ماهی، غلات، مغزها و دانهها استفاده شود.
مرادی
در پایان خاطرنشان کرد: هم چنین به افرادی که به سرماخوردگی مبتلا شدهاند
توصیه میشود در طول دوره درمان از مصرف محصولات شیرین و حاوی شکر که
توانایی سیستم ایمنی بدن را کاهش میدهد و میتواند پاسخ ایمنی بدن را
تقلیل دهد خودداری کنند.