کد خبر: ۸۴۶۰۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۸ - ۱۵ آبان ۱۳۹۴ - 2015November 06
شفا آنلاین>اجتماعی>مجله آمریکایی «تایم» در اتفاقی بی سابقه، عکسی از یک عکاس ایرانی را بر روی جلد برد و این تصویر را به عنوان نمایی از ایران در سال ۲۰۲۵ به مخاطب عرضه کرد؛ اتفاقی مهم برای جامعه عکاسی ایران که نویسندگان تایم با برداشتی متفاوت، به سراغش رفته اند.
به گزارش شفا آنلاین،مجله آمریکایی «تایم» در اتفاقی بی سابقه، عکسی از یک عکاس ایرانی را بر روی جلد برد و این تصویر را به عنوان نمایی از ایران در سال ۲۰۲۵ به مخاطب عرضه کرد؛ اتفاقی مهم برای جامعه عکاسی ایران که نویسندگان تایم با برداشتی متفاوت، به سراغش رفته اند.

هفته نامه آمریکایی «تایم» نه صرفاً به دلیل تیراژ دو میلیون و ششصدهزار نسخه ای اش، بلکه عمدتاً به واسطه سابقه بسیار طولانی اش در انتشار و همچنین وسعت نگاه جهانی به این مجله، همواره به عنوان یکی از معتبرترین رسانه های جهان شناخته شده و کاهش تدریجی تیراژ رسانه های مکتوب از جمله همین مجله نیز باعث نشده تا نگاه ها درباره نقش آن کمرنگ شود.

جلد «تایم» به طور ویژه همواره فرصتی برای بیان مهم ترین وقایع روز بوده و چهره ها نقشی کلیدی در این جلد ایفا کرده اند و در شماری از این مجلات نیز چهره های ایرانی نقش بسته اند اما اینکه یک عکس از عکاسی ایرانی بر روی جلد این مجله منتشر شود، واقعه ای بی سابقه بود و تاکنون هیچ تصویر ثبت شده توسط عکاسان حرفه ای ایران نتوانسته بود، صفحه نخست این رسانه را تسخیر کند اما امروز بالاخره این اتفاق به نام یک ایرانی ثبت شد.

«تایم» بر روی جلد تازه ترین شماره خود با انتشاری تصویری ثبت شده توسط «نیوشا توکلیان» عکاس زن ایرانی، از یک دختر ایرانی که نخ یک بادکنک را در دست دارد، به استقبال ایران در سال ۲۰۲۵ رفته و دقیقاً تیتر «IRAN ۲۰۲۵» را برای این عکس انتخاب کرده است.

نیوشا توکلیان خبرنگار و عکاس خودآموخته ایرانی، جزو چهره های توانمند این عرصه محسوب می شود که در بیش از یک دهه اخیر عکس هایش در نشریات معتبر بین المللی چون تایم، نیویورک تایمز، اشترن و فیگارو به چاپ رسیده است. توکلیان برای دستیابی به تصاویر منحصر به فرد به نقاط مختلف خاورمیانه سفر کرده و تاکنون در کشورهای عراق، لبنان، سوریه، عربستان و پاکستان به عکاسی پرداخته است.

«تایم» با انتخاب بیست عکس از توکلیان که در صفحات داخلی آخرین شماره اش منتشر کرده و همچنین عکس روی جلد که ارجاعی به این عکس ها و گزارش ضمیمه اش دارد، به جای ارائه تصویر سیاه از ایران، تلاش کرده تصویری خاکستری از ایران به نمایش بگذارد و از نشانه های مدرنیسم در ایران نظیر مترو تا حفظ برخی سنت ها و البته کنار هم قرار گرفتن فضای متفاوتی ذهنی و پوشش چند نسل مختلف ایران کنار هم قرار گرفته اند.

نویسنده تایم نیز به این نکته اشاره کرده که فضای ایران برخلاف تصور بسیاری از غربی هاست و با جامعه ای نیمه مدرن مواجه هستیم که بخشی از فضای سال های ابتدایی انقلاب در کنار نگاه های تازه نسل جدید در آن مشهود است و از تصویر کلی که ایران امروز به او می دهد و دورنمایی که او تصور کرده و از آن با عنوان «ایران ۲۰۲۵» یاد کرده، هیجان زده شده است. انتخاب تصویری با پس زمینه ساختمان های مدرن و دختری با پوشش نزدیک به طیف وسیعی از دهه هفتاد در راستای همین هیجانات بوده است.




















نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: