دو الیگوساکارید در شیر انسان به نامهای LNFPIl و DSLNT عاملان اصلی این ارتباط در نظر گرفته میشوند. در این مطالعه آمده است الیگوساکارید که به میزان زیادی در شیر انسان وجود دارد و شکلدهنده اصلی سیستم ایمنی است با این واقعیت مرتبط است که چگونه مادران به لحاظ زیستشناختی چاقی را به نوزادان خود منتقل میکنند؟
این مطالعه نشان داده مادرانی که چاقی هستند از طریق این ترکیبات موجود در شیر خود، چاقی را به فرزندشان منتقل میکنند. این ترکیب غیرمغذی است و هضم نمیشود. در واقع الیگوساکارید شیر انسان در روده نوزاد انباشته شده و در شکل گیری میکروبیوم نقش بازی میکند. آرایش و ترکیب خاص میکروبیوم در فرد نه تنها با مشکلات جسمی همچون دیابت، سرطان و چاقی مرتبط است بلکه با اختلالهای روانی هم ارتباط دارد.
«میشل گوران»، یکی از متخصصان این مطالعه گفت: شرایطی که نوزاد به لحاظ محیطی و شیوه تغذیه در اوایل تولد تجربه میکند میتواند در ابتلا به چاقی نقش داشته باشد. ما معمولا بر این باوریم که خطر چاقی پس از اتمام دوره تغذیه با شیرمادر و بعد از آغاز خوردن غذای جامد در کودک بروز میکند و به زمان تغذیه با شیرمادر ارتباطی ندارد اما واقعیت این است که پیش از اتمام دوره تغذیه با شیرمادر و حتی در نوزادانی که منحصرا با شیرمادر تغذیه میشوند این تهدید همچنان وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، در این مطالعه تنها 25 مادر و نوزاد شیرخوارشان شرکت داشتند و متخصصان قصد دارند با به دست آوردن این یافتهها سطح مطالعات خود را گسترش دهند.