به گزارش شفا آنلاین،دکتر محمداسماعیل مطلق گفت: بر اساس دستورالعمل صادره از سوی وزارت آموزش و پرورش امسال باید تمام بوفه های مدارس استانداردسازی شوند.
وی دستورالعمل عدم توزیع سوسیس، کالباس و نوشابه های گازدار را مورد اشاره قرار داد و افزود: ۲۷ درصد مدارس کشور هم اکنون دارای بوفه استاندارد هستند که سال گذشته ۹۷.۵ درصد آنها این اقلام را توزیع نمی کردند.
مطلق ادامه داد: سال گذشته بهداشت کاران محیط مرکز سلامت محیط وکار وزارت بهداشت ۸۹ هزار و ۶۴۷ بار از بوفه های مدارس کشور بازدید به عمل آوردند که نشان داد ۹۹ درصد مدارس شهری و ۸۵ درصد مدارس روستایی دارای آب آشامیدنی سالم هستند.
وی افزود: بر اساس نتایج این بازرسی ها جمع آوری و دفع فاضلاب مطلوب در مدارس شهری ۹۲ درصد و در مدارس روستایی ۷۳ درصد، دفع بهداشتی پسماند در مدارس شهری ۹۰ درصد و در مدارس روستایی ۷۶ درصد، وضعیت مطلوب کلاس ها در مدارس شهری ۷۸ و در مدارس روستایی ۶۲ درصد، حفاظت و ایمنی مدارس در مدارس شهری ۷۱ درصد و در مدارس روستایی ۶۰ درصد، سرویس بهداشتی مناسب در مدارس شهری ۷۲ درصد و در روستایی ۶۳ درصد، آبخوری مناسب در مدارس شهری ۷۹ درصد و در مدارس روستایی ۶۸ درصد و در نهایت مطلوبیت وضعیت بوفه ها در مدارس شهری ۵۱ و در مدارس روستایی ۴۳ درصد بوده است.
مطلق با اشاره به سه تفاهمنامه ای که بین وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش که در خصوص بوفه های مدارس و ایجاد پایگاه های تغذیه سالم، خودمراقبتی و دستورالعمل اجرایی برنامه مدارس مروج سلامت منعقد شده است، گفت: در مدارس مروج سلامت تمام بوفه ها باید استاندارد باشند و هیچ محصول غذایی ناسالم از جمله چیپس و پفک نباید توزیع شود.
وی روند توسعه مدارس مروج سلامت را مورد اشاره قرار داد و با اعلام اینکه تعداد این مدارس تا پایان سال باید به ۲۰ هزار مدرسه برسد، بیان داشت: مدارس مروج سلامت سلامت محورند و برنامه های سلامت محور آنها فعالیت های ادغام یافته و منسجم سلامت را با مشارکت والدین، مدیران مدارس و دانش آموزان اجرا می کنند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس تصریح کرد: رسالت این مدارس ارتقای کیفیت زندگی دانش آموزان ۶ تا ۱۸ سال است و پیام های آن آموزش سلامت، ارتقاء اعتماد به نفس و مهارت های ارتباطی، توانمندسازی، مشارکت در تصمیم گیری ها، رفتاری های بهداشتی در تمام مراحل زندگی و ترویج مفاهیم سلامت است.
وی در پایان ضمن درخواست از والدین، دانش آموزان و مدیران مدارس در ارتقای سلامت در این مدارس، گفت: به رغم تمام نظارت ها توصیه ما این است که دانش آموزان برای تغذیه از لقمه های خانگی استفاده کنند و والدین برای ترویج سلامتی تشریک مساعی بیشتری با مدارس داشته و در جلسات اولیا و مربیان حضور فعال تری داشته باشند.مهر