به گزارش شفا آنلاین، دکتر حمید صمد زاده با بیان این خبر، گفت: طرح ارتقای سلامت دهان و دندان دانش آموزان سراسر کشور که جمعیت هفت میلیون و 700 هزار نفری مقطع اول تا ششم ابتدایی تحصیلی را پوشش می دهد، شامل سه هدف اصلی آموزش، پیشگیری و درمان است.
صمدزاده با اشاره به اینکه طرح مذکور از آغاز سال تحصیلی امسال شروع شده و در 20 هزار مدرسه شهری و 40 هزار مدرسه روستایی اجرا می شود، افزود: در روستاها نیروهای بهداشتی آموزش دیده و در شهرها مربیان بهداشت مدارس و کاردان های بهداشت دهان و دندان در مجموع 60 هزار مدرسه ابتدایی سراسر کشور را پوشش خواهند داد.
وی گفت: در مدت اجرای طرح، والدین، معلمین و دانش آموزان آموزش میبینند و در بحث پیشگیری نیز ایجاد شناسنامه الکترونیک سلامت دهان و دندان دانش آموز هدف مهم بعدی محسوب شده و بدین ترتیب جزئیات نیازهای درمانی وی جهت اتخاذ تصمیمات بعدی ثبت می شود.
رییس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه، مرحله اول وارنیش فلوراید تراپی آبان و آذر ماه امسال و مرحله دوم فروردین و اردیبهشت سال آینده انجام خواهد شد، افزود: انجام برنامه پیشگیرانه "وارنیش فلوراید تراپی" دانش آموزان هدفی مهم محسوب می شود که شاید بتوان گفت در سراسر جهان با این وسعت بی نظیر بوده و برای نخستین بار در دنیا در کشورمان انجام می شود.
صمدزاده گفت: بر اساس پژوهشها، وارنیش فلوراید تراپی حدود 25 تا45 درصد موجب کاهش پوسیدگی دندان می شود که با توجه به بررسی انجام شده در کشور، آخرین آمار شاخص (DMFT) کودکان تا 12 ساله کشور 2/09 است و حدود 82درصد این شاخص مربوط به پوسیدگی دندان می باشد، به عبارت دیگر هر فرد 12ساله به طور میانگین دو دندان پوسیده، کشیده شده و یا ترمیم شده دارد که امید است با اجرای این برنامه ملی و هدفمند بتوانیم در مدت شش سال آتی این شاخص را به عدد یک کاهش دهیم ؛ البته رسیدن به این هدف بسیار دشوار است.
وی افزود: در بحث درمان که محور اصلی ازهدف سوم این طرح محسوب می شود در مدارس و در مراکز بهداشتی درمانی سراسر کشور با استفاده از یونیتهای دندانپزشکی ثابت و سیاری که داریم خدمات درمانی بر اساس شناسنامه الکترونیک هر دانش آموز انجام خواهد شد.
بنابر اعلام روابط عمومی اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، صمد زاده، گفت: پیش بینی می شود با توجه به گستردگی طرح و نیاز بالغ بر 90درصد دانش آموزان به خدمات درمانی و با عنایت به امکانات، بضاعت و توان وزارت بهداشت بتوانیم عمده این نیاز ها را برطرف کنیم.ایسنا