فصل وفور چغندر در راه است. بدون شک چغندر شما را نیز یاد لبوی قرمز شب یلدا میاندازد. اما تا آن زمان صبر نکنید. همین که چشمتان به این سبزی پرخاصیت افتاد آن را خریداری کرده و به منزل ببرید. بخصوص اگر اهل ورزش هستید و از مشکلات کبدی رنج میبرید. این سبزی علاوه ب
چغندر سرشار از بتاکاروتن، کاراتنوئیدها و فلاوونوئیدها است که همگی آنتیاکسیدانهای قوی محسوب میشوند. به طور کلی سبزیجات و میوههای رنگی بیشترین میزان آنتیاکسیدانها را دار میباشند. هر مادهی غذایی حاوی این ترکیبات مغذی برای تصفیه و تمیزی کبد مؤثر بوده و بخصوص برای افرادی که از کبد چرب رنج میبرند مفید است. نتایج یک پژوهش بالینی که در سال 2012 در مجلهی New England Journal of Medicine به چاپ رسیده است نشان میدهد مصرف آنتیاکسیدانها باعث کاهش چشمگیر میزان چربی کبد و التهاب آن میشود. این بهبودی ویژه مربوط به وجود نوعی از آنتیاکسیدان ها به نام «بتالائین» است که قدرت زیادی داشته و برای پیشگیری از پیری بسیار مؤثر است. برای جذب هر چه بیشتر این آنتی اکسیدانها حتماً به چغندر اعتماد کنید چون سرشار از این ترکیبات مغذی است.
چغندر برای افرادی که دغدغهی اضافه وزن دارند و به دنبال راهی مطمئن برای لاغری هستند نیز مفید است. چون یک مادهی غذایی انرژیزا، سیرکننده و سرشار از فیبر است. به عنوان مثال اگر شما قبل از غذا یک لیوان آب چغندر میل کنید مواد مغذی فوق العادهای جذب میکنید که باعث ایجاد سیری نیز میشوند و شما را از پرخوری و ریزهخواری بین وعدههای غذایی خلاص میکنند.
چغندر به دلیل دارا بودن فیبر فراوان به تصفیه و پاکسازی بدن کمک زیادی میکند. این سبزی پرخاصیت با تحریک عملکرد رودهها و پیشگیری از یبوست از احتباس آب در بدن و همچنین تجمع توکسینها جلوگیری میکند. چغندر با ممانعت از تجمع چربیها در سلولهای کبدی به کنترل عملکرد آن کمک زیادی میکند.
اگر میخواهید متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدنتان را فعالتر کنید نیز میتوانید به این سبزی اعتماد کنید چون همزمان باعث بهبود عملکرد کبد و رودهها میشود. چغندر همچنین باعث بهبود عملکرد سیستم لنفاوی میشود و به دفع توکسینها از بدن کمک میکند.
بهتر است بدانید که کبد چرب یک بیماری قابل برگشت است به شرط اینکه رژیم
غذایی سالم، کم چرب و سرشار از مواد معدنی و ویتامینهای ناشی از میوه و
سبزیجات داشته باشید. برای این کار نیز چغندر بهترین گزینه است.
چغندر برای تصفیه ی خون و مراقبت از قلب نازنینتان
در دوران باستان از چغندر برای تصفیهی خون و درمان و بهبود افرادی که دورهی نقاهت را سپری میکردند و آسیبپذیر بودند استفاده میشد. چغندر حاوی پتاسیم بوده و برای تنظیم فشار خون فوقالعاده است. این سبزی باعث کاهش کلسترول بد خون(LDL) میشود. میزان بالای فیبر، منیزیم، فسفر، اسید فولیک و ویتامینهای A،B و C این سبزی را به یک گنجینهی کم نظیر تبدیل کرده است. بنابراین توصیه میشود برای تصفیهی خون و برطرف کردن مواد سمی از مصرف چغندر غافل نشوید.
بهترین شیوه برای بهرهمندی از خواص چغندر در جهت درمان کبد و تصفیه خون مصرف خام آن است. بنابراین بهتر است که چغندر را به صورت رنده شده، داخل سالاد و یا به همراه هویج رنده شده مصرف کنید. میتوانید مقداری روغن زیتوت و لیموترس نیز به این سبزی اضافه کنید.همشهری