گفتنی است، بر اساس جدیدترین گزارشها در انگلستان از هر ۱۰۰ هزار مورد جراحی حدود ۵ و نیم مورد جایگزاری وسایل جراحی در بدن بیمار وجود دارد.
درحالی که این آمار در کشور لهستان یک و نه دهم مورد و در اسلوونی ۲ و هشت دهم مورد است.
جا گذاشتن وسایل جراحی در بدن بیماران سبب بروز عفونت های مرگبار، تحلیل رفتن و نابودی اندامهای داخلی و حتی مرگ بیماران میشود.
به جا ماندن وسایلی چون پنس، سوزن تزریق زیر جلدی و سایر وسایل بویژه وسایل فلزی در بدن بیمار میتواند منجر به مسمومیت خونی، بروز عفونت، نارسایی ارگانهای بدن و مرگ بیمار شود.
در فاصله سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ حدود ۱۰۲ مورد باقی ماندن وسایل جراحی در بدن بیماران شناسایی شده است.
مقامات انگلیسی هشدار میدهند پزشکان باید دقت بیشتری هنگام جراحی به خرج دهند و پرستاران نیز باید در شمارش اقلام و وسایل مورد استفاده در جراحی قبل و بعد از عمل بیمار اهتمام بیشتری ورزند.
تا به حال چندین مورد مرگ بیمار در نتیجه جای گذاشتن وسایل جراحی در بدن آنها گزارش شده که یکی از آنها در سال ۲۰۰۹ رخ داده که ما در چهار فرزند پس از به جا ماندن ابزار مخصوص جراحی سزارین هنگام زایمان آخرین فرزندش تنها ۳ ماه پس از جراحی خود را به خاطر عفونت از دست داد.
در موردی دیگر یک بیمار پس از جای گذاشته شدن ابزار جراحی خارج کردن کیسه صفرا ماه ها دچار درد کشنده بود تا سرانجام تصویر برداریMRI شیء خارجی را در بدن او شناسایی کرده و مجددا با یک عمل جراحی دیگر ابزار جراحی را از بدن او خارج کردند. برنا