شفا آنلاین>سلامت>سعی کنید از سلامت آشپزها و تهیه کنندگان غذا مطمئن شوید. محل طبخ غذا و ظروف مورد نیاز را بشویید و ضدعفونی کنید. انواع ظروف استیل گزینه سالمی برای طبخ غذا هستند
به گزارش شفا آنلاین، با فرا رسیدن ایام محرم، هیئتهای عزاداری و مردم اقدام به تهیه غذای نذری میکنند که لازم است نکاتی را رعایت کنند.
پیشنهادات در مورد خرید مواد اولیه
* دام و طیور مورد مصرف را از مراکزی تهیه کنید که تحت نظارت مراکز بهداشتی هستند.
* روغن مورد نیاز تنها از انواع روغن مایع(مایع معمولی و مایع مخصوص سرخ کردن) خریداری شود.
*
سنگ نمک اغلب دارای ناخالصیهای زیادی است که برای کبد و کلیه زیانآور
است. بنابراین نمک مورد نیاز را تنها از انواع نمک های یددار تصفیه شده
تهیه کنید. از خریداری و انبار کردن نمک به مقدار زیاد خودداری کرده و نمک
خریداری شده را در ظروف در بسته و غیرقابل نفوذ به نور نگهداری کنید.
* در صورت استفاده از ماست یا لبنیات، از انواع کم چرب آن ها استفاده کنید.
* در صورت استفاده از کره سعی کنید آن را یا از نوع حیوانی کم چرب یا گیاهی با اسیدچرب ترانس پایین تهیه کنید.
پیشنهادات در مورد تهیه غذا
*
از سرخ کردن غذاها تا حد امکان اجتناب شود. در مواردی که نیاز به سرخ کردن
مواد غذایی وجود دارد فقط از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.
* تا حد امکان از مصرف دنبه گوسفند برای سرخ کردن مواد اولیه خودداری کنید.
* به طور کلی غذاها به طور کم چرب تهیه شوند. به طور مثال پوست و چربی مرغ یا چربی قابل رویت گوشت را پیش از طبخ جدا کنید.
* از مصرف زیاد روغن در تهیه غذاها خودداری کنید. استفاده از غذاهای آب پز و یا کبابی در این مورد بهتر است.
*
کره را روی برنج نریزید. از بسته های جداگانه و کوچک کره استفاده کنید.
در صورت استفاده از این کرهها به دلیل این که به سرعت آب شده و وارد غذا
می شوند، آن را روی برنج داغ قرار ندهید.
* درباره مرغ و انواع
گوشت چه به صورت آب پز و چه به صورت کبابی دقت کنید که کاملا پخته شوند تا
از انتقال بیماری های واگیر جلوگیری شود.
* برای تهیه انواع خورش ها ، سبزی های مصرفی از قبیل کدو، بادمجان، کرفس و سبزی قورمه با روغن کم و به مدت کوتاه تفت داده شوند.
* در طبخ کباب کوبیده دقت شود که از گوشت کم چرب استفاده شود و تمام قسمتهای آن به طور یکنواخت مغزپخت شود.
*
از آنجا که نقــش مهــم و موثر سبزی ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری
های قلب وعروق، سرطان، بیماری های گوارشی و غیره به اثبات رسیده است،
غذاهای مختلفی که حاوی سبزی هستند،طبخ شود. به عنوان مثال تهیه غذاهایی
مثل لوبیاپلو، باقلاپلو، شویدپلو، عدسپلو، استامبولی و ... به منظور
افزایش مصرف انواع سبزی و حبوبات توصیه می شود.
* در صورت
استفاده از حبوبات و مواد اولیه ای که امکان وجود سنگ در آن ها هست یا از
انواع پاک شده استفاده کنید و یا آن ها را به دقت پاک کنید.
* از
تهیه انواع سالاد حاوی سس زیاد اجتناب کنید. چنانچه در مراسم سالاد سرو می
شود نسبت به رعایت اصول بهداشتی در تهیه سبزی های آن دقت کرده و سس
سالاد را روی آن نریزید. می توانید از بسته های کوچک سس به صورت جداگانه
استفاده کنید.
* سبزی خوردن مصرفی را با دقت بشویید و ضدعفونی کنید.
* با توجه به نقش نمک در افزایش فشار خون از حداقل مقدار نمک در طبخ غذاها استفاده کنید.
* سعی کنید آبگوشت را به صورت پرچرب تهیه نکنید.
*
حتی الامکان به جای نوشابه های گازدار از دوغ و یا آب برای نوشیدن
استفاده کنید. میتوانید با اضافه کردن سبزی های معطر دوغ را خوش طعم تر
کنید.
* از استفاده زیاد از شکر در تهیه شله زرد ، انواع شربت ها و نذری های شیرین خودداری کنید.
* به جای قند و شکر برای مصرف چای از کشمش و خرما استفاده کنید.
* چنان چه نذر شما توزیع شیر است از شیرین کردن آن خودداری کنید.
*
به مقدار مورد نیازتان غذای نذری دریافت کنید. از دریافت مقادیر بیشتر از
نیاز که در نهایت مجبور به دور ریختن آن می شوید، خودداری کنید.
* باقی مانده غذاها را در یخچال و سردخانه نگهداری کرده و از گرم کردن چند باره آن خودداری کنید.
* آش ها از بهترین غذاهایی هستند که به عنوان نذری تهیه می شوند البته به شرط این که یک وجب روغن روی آن ها نباشد.
* سعی کنید توزیع میوه را هم به عنوان یکی از مواد غذایی که می شود، نذر کرد در نظر بگیرید.
* چنانچه برای سرو غذا،چای و نوشیدنی از ظروف یک بار مصرف استفاده می کنید، به بهداشتی بودن آن ها توجه کنید.yjc