به گزارش شفا آنلاین،خوشبختانه عدس نیز مانند دیگر اعضای خانوادهی حبوبات جایگاه مهمی در چهارچوب تغذیهی سالم دارد. این مادهی غذایی سرشار از فیبر، پروتئین و مواد مغذی ضروری و مورد نیاز بدن است. اگر شما جزو طرفداران عدس هستید که به مصرف آن ادامه دهید آن هم به طور منظم. اما اگر علاقهای به این مادهی غذایی ندارید مطمئن باشید با مطالعهی این مطلب نظرتان عوض خواهد شد. چون همین عدسهای کوچک نه تنها فاقد چربی بوده و به تناسب اندامتان کمک میکنند بلکه منبع آنتیاکسیدانها و مواد مغذیای است که سلامت بدنتان را ارتقا میدهد. عدس یک مادهی غذایی مفید برای گیاهخواران محسوب میشود چون حاوی میزان قابل توجهی پروتئین گیاهی و جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز است. در ادامهی متن نگاه دقیقتری به خواص این مادهی غذایی خواهیم داشت. لطفاً با ما همراه باشید.
در کشورهایی مانند هند، بسیاری از مردم گوشت مصرف نمیکنند و پروتئین مورد نیاز بدن خود را با مصرف عدس و سویا تأمین میکنند. شما نیز میتوانید به کمک این مواد غذایی میزان کالری دریافتی روزانه را کاهش دهید. یعنی زمانی که قرار است یک غذای پرچرب حاوی ژامبون و سیبزمینی و غیره میل کنید در کنار آن گوشه چشمی به عدس نیز داشته باشید. روشهای مختلفی برای تهیه عدس وجود دارد که میتواند شما را از پروتئین موجود در آن بهرهمند کند. بنابراین شک و تردید را کنار بگذارید و گاهی به جای گوشت قرمز، عدس میل کنید.
برخی بر این عقیدهاند که مصرف عدس باعث چاقی میشود. اما باید بدانید که راز تناسب اندام در رعایت حد تعادل است. اگر به طور منظم و البته بدون افراط عدس مصرف میکنید گام مؤثری در رسیدن به تناسب اندام برداشتهاید. به خاطر اینکه عدس سرشار از زینک (روی) است. این مادهی معدنی به کنترل گرسنگی و مقابله با ریزهخواری بین وعدههای غذایی کمک زیادی میکند. شما میتوانید با یک پیاله عدس به طور کامل سیر شوید. عدس حاوی میزان قابل توجهی پروتئین است که در چهارچوب رژیم لاغری توصیه میشود.
چون این ماده برای استحکام عضلانی و پیشگیری از شل شدن آن ها لازم و ضروری است. عدس همچنین حاوی میزان قابل توجهی پتاسیم است که مانع از تجمع آب و مایعات در بافتها شده و از احتباس آب پیشگیری میکند.
یکی از مشکلاتی که مواد غذایی حاوی پروتئین مانند گوشت دارد دیرهضم بودن آنها است. به عنوان مثال بعد از مصرف استیک گوشت زمان نسبتاً زیادی برای هضم آن لازم است چون مواد مغذی آن دیرتر توسط رودهها جذب میشوند. با این حال عدس حاوی نوعی اسیدآمینه است که روند هضم را سرعت میبخشد. البته اگر عادت داشته باشید که به عدس مواد غذایی دیگری مانند سوسیس و کالباس و مواد سنگین دیگر اضافه کنید طبیعی است که هضم آن نیز با کندی صورت خواهد گرفت. اما افزودن سبزیجاتی مانند هویچ و کدو و غیره به این مادهی غذایی، نه تنها اشکالی در هضم آن ایجاد نمیکند بلکه ارزش غذایی آن را نیز بالا میبرد. توجه داشته باشید که میزان فیبرهای موجود در عدس و همچنین فقیر بودن این مادهی غذایی از نظر چربی باعث می شود که تأثیر زیادی به عملکرد رودهها و همچنین تنظیم وزن داشته باشد.
عدس یک مادهی غذایی نسبتاً ارزان قیمت، بسیار خوشمزه و حاوی ویتامینها، مواد معدنی و پروتئین است. بنابراین نمیتوان از خیر چنین مادهی غذایی مفیدی گذشت. عدس حاوی ویتامینهای A ،B1 ،B2 ،B3 ،B6 ،C و E میباشد. این مادهی غذایی همچنین حاوی مواد معدنی مفیدی مانند پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم ،اسیدفولیک و سدیم است. توصیه میکنیم برای بهرهمند شدن از این مواد مغذی در هفته یک تا دو مرتبه عدس میل کنید. با همین کار ساده به راحتی میتوانید با یبوست مقابله کنید و بیشتر مراقب کولون خود باشید.
عدس همچنین برای کنترل کلسترول خون، مقابله با استرس (به دلیل دارا بودن ویتامین های گروه B)، جذب بیشتر کلسیم و در نتیجه مقابله با پوکی استخوان مفید است. این مادهی غذایی برای افراد مبتلا به دیابت یک مادهی غذایی فوق العاده محسوب میشود. اگر دچار کم خونی هستید نیز میتوانید به عدس اعتماد کنید. مصرف عدس همچنین به خانمهای باردار و شیرده توصیه میشود چون حاوی میزان قابل توجهی اسیدفولیک و پروتئین است. عدس استخوانها، دندانها، موها، پوست و ناخنهای شما را تقویت خواهد کرد.همشهری