وی افزود: این ضوابط در دستور کار قرار گرفته تا ضمن کنترل محصولات غذایی و نذورات مردمی، مشاوره، راهنمایی های لازم و آموزش چهره به چهره برای مساجد، تکایا و هیئت ها توسط تیم های بهداشتی انجام شود.
دکتر صادق نیت با اشاره به افزایش بازرسی های بهداشتی در این ایام گفت: عزاداران عزیز نیز حتما دام را از مراکز مورد تایید سازمان دامپزشکی تهیه و نکات بهداشتی شرایط محیطی ذبح را رعایت کنند.
وی بر ضرورت پخت و پز در مکان هایی با شرایط بهداشتی مناسب تاکید کرد و افزود: لازم است همه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا کارت بهداشت معتبر داشته باشند و حتما پیش از آغاز ماه محرم معاینات پزشکی از آشپزها به عمل آید تا اگر مبتلا به بیماری های خاص یا بیماری انگلی باشند، درمان شوند.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در مورد استفاده از ظروف مصرفی در ماه محرم تاکید کرد: توصیه کلی ما عدم استفاده از ظروف یکبار مصرف است اما در صورتی که امکان شستشو و گند زدایی وجود ندارد، از ظروف یکبار مصرف مناسب مانند ظروف آلومینیومی و گیاهی دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
وی یادآور شد: برای تهیه شربت و مواد غذایی مایع از ظروف مناسب دارای پروانه بهداشتی از وزارت بهداشت استفاده شود. ضمن اینکه حتما باید شیر را پیش از توزیع بین عزاداران جوشاند. توصیه ما استفاده از شیر پاستوریزه و استرلیزه است.
دکتر صادق نیت بر اجتناب از تهیه قالب های یخ از افراد دوره گر و تهیه یخ های بهداشتی تاکید کرد.
وی بر استفاده از نمک های ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو برای پخت غذا تاکید کرد و افزود: در تهیه غذا نیز از روغن های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از اعزام پنج نفر از بازرسین مجرب بهداشتی از استانهای مرزی کشور به کشور عراق در روز اربعین حسینی خبر داد و گفت: به منظور حفظ سلامت زائران عزادار حسینی یک تیم پنج نفره از کارشناسان مجرب بهداشت از استانهای مرزی کشور انتخاب شده و در روز اربعین حسینی به کشور عراق اعزام می شوند.
وی گفت: این تیم طبق توافق با وزارت بهداشت کشور عراق و تولیت هلال احمر به این کشور اعزام می شوند تا مراقبت ها و خدمات بهداشتی به عزاداران حسینی در طول مسیر ارائه کنند.
دکتر صادق نیت گفت: چنانچه مردم شکایتی مبنی بر عدم رعایت موارد بهداشتی از سوی مساجد،تکایا و هیئت ها در مراسم عزاداری ایام محرم دارند، می توانند با شماره تلفن 1490 ستاد فوریت های سلامت محیط و کار در سراسر کشور مراتب را گزارش دهند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هدف نهایی ما در وزارت بهداشت، پیشگیری، مهار و کاهش بیماری های ناشی از غذا و آب شرب و حفظ سلامت عزاداران حسینی در داخل کشور و زائرین حسینی کشورمان در خاک عراق است.