کد خبر: ۸۱۰۲۷
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۵ - ۱۸ مهر ۱۳۹۴ - 2015October 10
شفا آنلاین>تغذیه>زمانی که تکه‌ای از غذای شما به روی زمین می‌افتد، آیا خوردن آن در مدت کمتر از پنج ثانیه پس از افتادن بر روی زمین مشکلی دارد؟
به گزارش شفا آنلاین، محققان پاسخ داده‌اند که میزان آلودگی سطح، مهمتر از زمان باقی ماندن ماده غذایی بر روی آن است. به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، محققان این آزمایش را بر روی مواد غذایی و میزان آلودگی آنها در آزمایشگاه انجام دادند و به نتایجی دست یافتند. قانون پنج ثانیه، ممکن است زیاد قابل اعتماد نباشد، اما از آنجا که باورهای ما را درباره غذا خوردن شامل می‌شود، پس بررسی درباره آن بد نیست.
 
حال موضوع مورد بحث این است که آیا قانون پنج ثانیه می‌تواند آلودگی را از مواد غذایی دور کند. به نظر می‌رسد این موضوع اندکی پیچیده است، زیرا آلودگی ماده غذایی به میکروب به سطح و اینکه چه مقدار آن را آلوده کرده است، بستگی دارد.
 
اما آیا تاکنون اندیشیده‌اید که قانون پنج ثانیه از کجا آمده است؟ افتادن مواد غذایی بر زمین و خوردن سریع آن تجربه‌ای است که شاید برای بسیاری از افراد اتفاق افتاده باشد.
 
اما علم درباره افتادن غذا بر روی زمین چه می‌گوید؟ آیا این ماده غذایی ناسالم است و پنج ثانیه برای آلوده شدن کافی است؟
 
اولین آزمایش در این زمینه را جیلیان کلارک، دانشجوی دانشگاه ایلینویز انجام داد و در این بررسی سطح زمین را آلوده کرد و سپس ماده غذایی را بر روی آن انداخت.
 
این آزمایش نشان داد در مدت پنج ثانیه بعد از افتادن ماده غذایی بر روی زمین، این ماده آلوده می‌شود، اما میزان آلودگی آن مشخص نیست.
 
آیا می‌دانید میزان باکتری منتقل شده به غذا از زمین در مدت پنج ثانیه چقدر است؟
 
محققان با انجام آزمایش بر روی این موضوع که مدت زمان تماس ماده غذایی با زمین در میزان آلودگی موثر است، به نتایجی دست یافتند.
 
آنها ماده غذایی را به مدت‌های پنج، 30 و 60 ثانیه بر روی زمین قرار دادند و میزان آلودگی آن را اندازه‌گیری کردند و همچنین این بررسی را بعد از دو، چهار، هشت و 24 ساعت مورد سنجش قرار دادند.
 
آزمایش انجام شده نشان داد میزان آلودگی انتقال یافته به زمان تماس با سطح بستگی ندارد، بلکه میزان آلودگی سطح مهم است. علاوه بر این نوع جنس سطح هم در آلودگی موثر است، مثلا فرش مکان بهتری نسبت به سرامیک و چوب در افتادن غذاست و میزان آلودگی آن کمتر و تنها یک درصد است و این در حالی است که در همان زمان از سطح چوبی 48 تا 70 درصد باکتری به ماده غذایی منتقل می‌شود.
 
بهترین توصیه کارشناسان، تمیز نگهداشتن دست، ظروف و سطوح است تا از انتقال میکروب جلوگیری شود.شفاف
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: