* به هیچ عنوان از غذای داغ استفاده
نشود. بهترین مواد غذایی بستنی ساده بدون طعم، ژله و پودینگهای ساده بدون
شکلات یا مواد افزودنی است که باعث تحریک پذیری و ایجاد سرفه نگردد.
* به هیچ عنوان مواد غذایی قرمز مصرف نشود که در صورت استفراغ با خون اشتباه نگردد.
در 2-1 درصد بیماران امکان خونریزی
وجود دارد که باید سریع به پزشک معالج اطلاعرسانی شود. برای کاهش
خطر خونریزی بعد از عمل جراحی لوزه از بستنی به دلیل رفع گرگرفتی استفاده
کنید. بستنی یکی از مواد غذایی ارزشمندی است که کالری و چربی این نوع
بستنیها به نوع خامه، زرده تخممرغ، شیر یا مواد شیرینکننده مصرفی در آن
بستگی دارد که این مواد غذایی در بردارنده ویتامین B2 و کلسیم است. بستنی
از انرژی خاصی برخوردار است که بر پایه لبنی حدود چهار برابر بیشتر
از شیر چرب بوده است. اهمیت تغذیهای بستنی وابسته به میزان مصرف آن است.
زیاد کردن شکر یا چربی به بستنی عامل کاهش قابل ملاحظهای در شاخصه سنجش
مواد مغذی است. به افرادی که عمل انجام دادهاند توصیه میشود بعد از عمل
از چندین وعده بستنی استفاده کنند تا بدنشان خنک شود و از گرگرفتی جلوگیری
کند.
* باید هیداتاسیون کامل انجام گردد یعنی روزانه 8-6 لیوان آب مصرف شود، زیرا کمآبی میتواند باعث افزایش گلودرد شود.
* سوپهای ولرم ساده و بدون ادویه نیز مناسب است.
* آب پرتقال یا آبمیوه ترش به کودکان تجویز نمیگردد، زیرا سبب سوزش میگردد. بهترین آبمیوهها برای کودکان عزیز بعد از جراحی آب هویج، آب سیب و آبلیمو شیرین است و بعد از 3 روز تا دو هفته شیر برنج و پوره سیبزمینی و گوشت توصیه میگردد.
* بهترین غذا آب ماهیچه ولرم است که
دارای ویتامینهای گروه B و آهن بوده و خونسازی و تشکیل بافت جدید در
ناحیه گلو را تقویت میکند.
تهیه مواد غذایی مورد نیاز کودک بعد از جراحی لوزه
سوپ ماهیچه: ماهیچه گوسفند را به مدت ۳ ساعت با گوجهفرنگی پخته و از صافی رد کرده و بعد از ولرم شدن به کودک خود بدهید.
ژله شیر: ۱ لیوان شیر را با یک قاشق عسل و یک ورق ژلاتین به مدت ۵ دقیقه جوشانده و بعد از خنک شدن در یخچال بگذارید.
شیر برنج: برنج را از شب قبل خیسانده و با شیر، خامه، عسل و کمی گلاب ۴۰ دقیقه جوشانده و بعد از ولرم شدن مصرف کنید.
پوره سیبزمینی با بروکلی: سیبزمینی و بروکلی پخته را با کره و کمی خامه مخلوط کرده و به فرزند دلبندتان بدهید.