شفا آنلاین>تغذیه>آهن موجود در موادغذایی به دو نوع آهن هم و غیرهم است. آهن هم در گوشت و فراوردههای دامی یافت میشود و منابع گیاهی (حبوبات و سبزیجات) دارای آهن غیرهم هستند.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر
پیام فرحبخش، متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در پاسخ
به این سوال گفت: «نوشیدن چای پس از صرف غذا، صرفا باعث اختلال در جذب آهن
غیرهم موجود در منابع گیاهی میشود و جذب موادغذایی دارای آهن هم را دچار
اختلال نمیکند.»
وی
در ادامه توضیح داد: «معمولا درصد جذب موادغذایی دارای آهن هم در بدن،
حدود 15 درصد است و این نوع آهن باکیفیت بوده و ارزش غذایی خوبی دارد، اما
جذب آهن غیرهم موجود در سبزیجات بیش از 8-3 درصد نیست و کیفیت آهن هم پایین
است. با توجه به اینکه بیشترین تاثیر چای بر جذب آهن غیرهم است، میزان جذب
آن به قدری نیست که نگرانکننده باشد و فرد را در معرض کمخونی فقر آهن
قرار دهد.»
این
متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پاسخ به این سوال که جذب آهن در بدن
تحتتاثیر چه عواملی است، توضیح داد: «چای حاوی پنیفنول و فیتات است که
وجود این ترکیبات در آن، وقتی در مقادیر و دوزهای بالا مصرف شود، با جذب
عناصر دوظرفیتی مانند آهن، روی، کلسیم و منیزیم تداخل خواهد داشت و توصیه
میشود از نوشیدن چای پررنگ پرهیز شود.»
فرح
بخش در نهایت با تاکید اینکه تامین آهن هم مورد نیاز بدن بهخصوص در سنین
رشد اهمیت خاصی دارد، گفت: «با توجه به اینکه یکی از مشکلات والدین با
کودکانشان در سنین پایین عدم مصرف گوشت است، پیشنهاد میشود والدین با
راهکاهای مناسب و تمهیدات لازم کودک را تشویق به مصرف انواع گوشت به اشکال
متفاوت کنند و از آنجا هم که شیوع کمخونی در دختران و زنان به دلیل مسائل
فیزیولوژیکی بالاست تاکید میشود تناسب، تعادل و تنوع در مصرف موادغذایی
رعایت شود و حتما درصورت تایید کمخونی این مساله جدی و اقدامهای درمانی
لازم تحتنظر پزشک متخصص صورت بگیرد.»