شفا آنلاین>سلامت>آهن موجود در موادغذایی به دو نوع آهن هم و غیرهم است. آهن هم در گوشت و فراوردههای دامی یافت میشود و منابع گیاهی (حبوبات و سبزیجات) دارای آهن غیرهم هستند.
به گزارش شفا آنلاین،
نوشیدن چای پس از صرف غذا، صرفا باعث اختلال در جذب آهن غیرهم موجود در
منابع گیاهی میشود و جذب موادغذایی دارای آهن هم را دچار اختلال نمیکند.
معمولا درصد جذب موادغذایی دارای آهن هم در بدن، حدود 15 درصد است و
این نوع آهن باکیفیت بوده و ارزش غذایی خوبی دارد، اما جذب آهن غیرهم موجود
در سبزیجات بیش از 8-3 درصد نیست و کیفیت آهن هم پایین است. با توجه به
اینکه بیشترین تاثیر چای بر جذب آهن غیرهم است، میزان جذب آن به قدری نیست
که نگرانکننده باشد و فرد را در معرض کمخونی فقر آهن قرار دهد.
چای حاوی پنیفنول و فیتات است که وجود این ترکیبات در آن، وقتی در
مقادیر و دوزهای بالا مصرف شود، با جذب عناصر دوظرفیتی مانند آهن، روی،
کلسیم و منیزیم تداخل خواهد داشت و توصیه میشود از نوشیدن چای پررنگ پرهیز
شود.
با توجه به اینکه یکی از مشکلات والدین با کودکانشان در سنین پایین
عدم مصرف گوشت است، پیشنهاد میشود والدین با راهکاهای مناسب و تمهیدات
لازم کودک را تشویق به مصرف انواع گوشت به اشکال متفاوت کنند و از آنجا هم
که شیوع کمخونی در دختران و زنان به دلیل مسائل فیزیولوژیکی بالاست تاکید
میشود تناسب، تعادل و تنوع در مصرف موادغذایی رعایت شود و حتما درصورت
تایید کمخونی این مساله جدی و اقدامهای درمانی لازم تحتنظر پزشک متخصص
صورت بگیرد.yjc