شفا آنلاین>تغذیه>جوانههای غلات و دانهها سرشار از ویتامینها و مواد معدنی اند و در گروه سبزیها قرار میگیرند.
به گزارش شفا آنلاین،ماش، عدس، گندم، جو و شنبلیله، دانههایی هستند که بیش از همه برای تهیه جوانه مناسب هستند.طی جوانه زدن، نشاسته، پروتئین و چربیهای موجود در دانه به واحدهای قابل هضم و جذبتری تبدیل میشوند .در
این فرآیند میزان ویتامین، املاح معدنی و پروتئین دانه افزایش، اما کالری و
کربوهیدراتهایش کاهش مییابد زیرا نشاسته موجود در گندم، برای تأمین
املاح و ویتامینها مصرف میشود.اگر چه نشاسته موجود در جوانهها
کمتر میشود اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد چون ارزش غذایی 4 قاشق
غذاخوری جوانه گندم، معادل یک واحد نان است. به عبارت سادهتر، 100 گرم
گندم، 500 کیلوکالری و 100 گرم جوانه گندم، 200 کیلوکالری انرژی دارد.ویتامین
B موجود در جوانه گندم نیز نقش موثری در تعادل سیستم عصبی دارد و مصرف آن
در کسانی که دچار اختلالات خواب (کمخوابی) یا استرس هستند، باعث آرامش
خاطر، تقویت اعصاب و رفع بیخوابی و بهبود عملکرد طبیعی اعصابشان میشود و
احساس خستگی مفرط، ضعف و بیحالی را کاهش میدهد.جوانه در ماستجوانه
گندم به دلیل داشتن ویتامینهای E، سلنیوم و منیزیم، رادیکالهای آزاد را
حذف میکند و به تقویت سیستم ایمنی و فعالیتهای مغز کمک میکند. بهترین
روش مصرف جوانه گندم به صورت تازه است نه پودر یا خشکشده آن.میتوان
جوانهها را به انواع سالادها افزود و به میزان مناسب همراه غذا خورد یا
به ماست اضافه کرد. به این ترتیب هم تنوع و هم ارزش غذایی سالاد افزایش
مییابد.توصیه میشود جوانه گندم را در غذای بچههای زیر 2 سال هم
بریزید اما به دلیل طعم خاص آن، بهتر است برای بچههای بین سنین 5-2 سال،
آن را به ماست اضافه کنید. در صورتی که کودک بالای 5 سال است، حتماً
جوانهها را به سالاد بیفزایید.مصرف جوانه همراه با سالاد یا ساندویچهای خانگی، میان وعدهای مناسب برای تمام افراد به خصوص دانشآموزان است.بیتوته