کد خبر: ۷۷۸۷۹
تاریخ انتشار: ۰۲:۲۸ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - 2015September 21
شفا آنلاین>تغذیه>ماست یک فرآورده لبنی تخمیری است و در هرم غذایی در گروه لبنیات جای دارد.
به گزارش شفا آنلاین،این ماده غذایی نیز مانند سایر هم گروه های خود منبع بسیار خوب کلسیم، فسفر، پروتیین، ریبوفلاوین و ویتامین های گروه B به خصوص B2 و B5 است.


جالب است بدانید كه ماست به هضم و جذب غذا نیز کمک می‌‌کند زیرا اسید لاکتیک موجود در آن باعث جذب بهتر كلسیم می‌شود و محیط مناسب بیولوژیکی را برای بهبود جذب کلسیم و سایر ویتامین‌ ها فراهم می‌‌آورد.

یكی از انواع ماست، ماست چکیده است كه از آبگیری ماست معمولی به دست می‌آید. یادتان باشد كه مهم‌‌ترین تفاوت ماست معمولی و چكیده در میزان آب موجود در بافت آنهاست. در حقیقت، ماست چكیده جزو مواد غذایی تغلیظ‌ شده‌ای‌ است كه در اثر فرآیند، آب موجود در بافتش را از دست داده است. البته هر چقدر مقدار آب موجود در بافت ماست گرفته شود در واحد وزن، كالری و ارزش غذایی آن افزایش پیدا می‌كند.

لازم به ذكر است هنگامی كه آب ماست گرفته می‌شود، فقط آب موجود در بافت كاهش نمی یابد بلكه مقداری از پروتئین و ویتامین‌های گروه B كه محلول در آب هستند نیز همراه آب از ماست جدا می‌شوند. ولی این مساله به این معنا نیست كه ماست چكیده فاقد ارزش غذایی یا پروتئین است. بنابراین با توجه به اینكه ماست چكیده طعم خوشمزه‌ای دارد و از سوی دیگر كالری آن بالاست، مصرفش برای افرادی كه دچار اضافه وزن هستند، توصیه نمی‌شود.

اما اگر ماست چكیده را به صورت كم چرب تهیه كنند، مصرف آن منعی ندارد. برعكس افرادی كه كم اشتها و لاغر هستند و مشكلات گوارشی از جمله عدم تحمل لاكتوز دارند یا معده‌شان حجم زیادی غذا قبول نمی‌كند، بهتر است ماست چكیده را به عنوان همراه غذای خود انتخاب كنند.


برچسب ها: کلسیم ، ماست ، لبنیات
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: