شفا آنلاین- متخصص زنان و زایمان گفت: اگر زوجی تصمیم به بچه دار شدن دارند نباید حین مقاربت از مواد لغزنده کننده (حتی محلول در آب) و یا بزاق دهان نیز استفاده کنند زیرا این دو منجر به کشته شدن اسپرم می شود.
دکتر فرشته دانشمند در گفتگوی اختصاصی با
شفا آنلاین اظهارکرد: برای باردار شدن رسیدن به مرحله اورگاسم(اوج لذت جنسی) برای مردان ضروری است اما برای زنان نه!
وی ادامه داد: مردان وزنان باید بدانند که کشیدن سیگار جنبندگی و تحرک اسپرم ها را کاهش می دهد. مصرف الکل نیز از کمیت و کیفیت اسپرم می کاهد و مصرف مواد مخدر شمار و کیفیت اسپرم ها را تا 50درصد کاهش می دهد. بنابراین مردانی که قصد دارند پدر شوند حداقل 6ماه قبل از حاملگی همسرشان باید از استعمال سیگار،مصرف احتمالی الکل و هرگونه مواد مخدر و مصرف زیاد کافئین به طور جدی خودداری نمایند.
به گفته وی همچنین مردان باید رژیم غذایی و تناسب اندام خود را بهبود بخشیده و از مصرف هرگونه دارو( به جز تجویزپزشک) خودداری کنند.
دانشمند یادآور شد: همچنین مردان باید سعی کنند کمتر در معرض محیط های آلوده به مواد سمی قرار گیرند.ضمن اینکه وان آب داغ، جکوزی و سونایی که بیش از 30دقیقه به طول انجامد به طور موقت تولید اسپرم را کاهش می دهد، حال آن که مصرف ویتامین E و روی تولید اسپرم را افزایش می دهد.
وی تأکید کرد: زنان باید به شدت از مصرف سیگار، مشروبات الکلی، کافئین و هرگونه مواد مخدر حداقل از 6ماه پیش از حاملگی اجتناب کنند.البته تناسب اندام در زنان نیز از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا اضافه وزن یا کاهش وزن در کیفیت حاملگی نیز تأثیرگذار است.
متخصص زنان و زایمان افزود: زنان باید در رژیم غذایی خود به طور حتم کلسیم،فولیک اسید،روی، آهن و ویتامین ها را بگنجانند و از مصرف غذاهای دریایی بیش از 2 بار در هفته ( به علت تجمیع جیوه در بدن آبزیان) خودداری کنند. زنان پیش از حاملگی باید تست پاپ اسمیر و معاینات لگنی را انجام دهند، همچنین باید از سلامت دندان هایشان نیز اطمینان یابند.
وی در ادامه گفت: پیش از بارداری زن و مرد هر دو باید از سلامت جسمی و روانی برخوردار باشند،نباید به هیچ یک از بیماری های منتقله از راه جنسی مبتلا باشند،در صورت وجود بیماری های ژنتیکی در خانواده زوجین حتمأ باید مشاوره ژنتیکی را انجام داده باشند.
وی توصیه کرد: زنان پیش از حاملگی واکسن سرخک و سرخچه، آبله مرغان، یادآور کزاز، دیفتری و هپاتیت B را بزنند.ضمن اینکه فاصله واکسیناسیون با حاملگی حداقل باید 3 ماه باشد. همچنین زنان دچار فشارخون بالا، دیابت، صرع و یا مبتلا به بیماری های مزمن دیگر باید زیر نظر پزشک اقدام به بارداری کنند و فاصله میان دو زایمان بهتر است که بین 3 تا 4 سال باشد.
دانشمند تأکید کرد: به طور کلی زوجینی که قصد بچه دار شدن دارند باید حداقل از 6ماه قبل خود را آماده کرده و تحت نظر یک متخصص زنان و زایمان باشند و برای این امر سرنوشت ساز نیز برنامه ریزی کنند.