کد خبر: ۷۷۳۳۸
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۳ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - 2015September 13
شفاآنلاین :اجتماعی >سلامت >سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: بر اساس نخستین برآوردها، سازمان بیمه سلامت به نظر می‌رسید که حدود 5 الی 6 میلیون نفر فاقد بیمه هستند اما تعداد مراجعان به حدود 10 میلیون نفر رسید که دولت را با کمبود منابع مالی مواجه کرده است.

به گزارش شفاآنلاین ،محمدحسین قربانی با بیان این خبر،‌ در مورد برخی اظهارات مطرح شده مبنی بر احتمال پولی‌شدن بخشی از بیمه سلامت ایرانیان،‌ افزود: در جریان بررسی قانون بودجه سال 93 و همچنین لایحه تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت تصویب شد که یک درصد از ارزش افزوده در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گیرد که بر اساس آن بیمه شدن افراد فاقد بیمه با اولویت روستاییان، عشایر و اطراف کلانشهرها و شهرهای زیر 20 هزار نفر مدنظر واقع شود.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد:‌ بر اساس برآوردهای اولیه به نظر می‌رسید که حدود 5 الی 6 میلیون نفر فاقد بیمه هستند که باید برای پوشش بیمه‌ای خود مراجعه کنند اما به دلیل بازگذاشتن فضا، تعداد مراجعان به حدود 10 میلیون نفر رسید که در این میان مشکلات مالی مانع از انجام تعهدات دولت در زمینه تخصیص منابع مالی حوزه سلامت از جمله بیمه‌ها شد.

  نماینده مردم در مجلس نهم، با انتقاد از عدم ساماندهی بیمه‌ها، تصریح کرد:‌ متاسفانه هنوز اجرای قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر تجمیع بیمه‌ها عملیاتی نشده است و همین مهم باعث شده تا برخی از افراد دارای چندین دفترچه بیمه باشند و بار مالی مضاعفی روی سیستم بیمه‌ای تحمیل شود.

وی با تاکید بر ضرورت تشکیل بانک اطلاعاتی برای فراهم شدن شرایط شناسایی افراد دارای تمکن مالی و قشر ضعیف جهت پوشش بیمه‌ای، افزود: افرادی که فاقد بیمه هستند باید در اولویت پوشش بیمه‌ای قرار گیرند و به دنبال آن این حمایت‌های بیمه‌ای به سایر افراد در جامعه گسترش یابد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پولی‌شدن بخشی از بیمه سلامت ایرانیان نیاز به کار کارشناسی دارد، گفت: به علت نبود اطلاعات جامع و کامل، فشار مالی زیادی بر وزارت بهداشت و رفاه وارد شده در حالی که وجود بانک اطلاعاتی جامع می‌توانست به کنترل این هزینه‌ها کمک کند.

  پیشتر محمدجواد کبیر مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با تاکید بر اینکه در ادامه راه اجرای طرح بیمه سلامت همگانی، حتما باید ساز و کار مناسبی برای پرداخت حق بیمه از سوی افرادی که توان مالی لازم را دارند فراهم شود، تاکید کرده بود: البته رویکرد کلی دولت این است که بیمه سلامت همگانی برای افرادی که به لحاظ تامین معیشت دچار مشکل هستند به صورت رایگان ادامه یابد.

وی در واکنش به شنیده‌هایی مبنی بر دریافت حق بیمه سلامت همگانی از افراد با توان مالی بالاتر افزود: در سال گذشته برآورد ما از افراد فاقد پوشش هرگونه بیمه درمان، شش تا هشت میلیون نفر بود اما در نهایت بالغ بر 10 میلیون نفر تحت پوشش بیمه رفتند و تخمین می‌زنیم هنوز یک تا دو میلیون نفر دیگر باقی مانده باشند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: