به گزارش شفا آنلاین، رسول دیناروند بهعنوان معاون
وزیر بهداشت، درحالی از توقف تولید ١٠درصد آبهای معدنی و جمعآوری آبهای
غیراستاندارد از بازار خبر داد که دبیر انجمن آبهای معدنی و آشامیدنی از
این موضوع اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: « خبری از پلمب شدن ١٠درصد از
واحدهای آب بستهبندی ندارم. تاکنون هم هیچ گزارشی مبنی بر تعطیلی واحدها
یا جمعآوری محصولی از سطح بازار به انجمن نرسیده است.»
ماجرای بررسی آلودگی آبهای معدنی اواسط مردادماه امسال شروع شد، زمانی که وزیر بهداشت به سازمان غذا و دارو ماموریت داد تا در یک ماه از تمام آبهای معدنی تولیدی کشور نمونهبرداری شود تا نسبت به ارزیابی سلامت و کیفیت آنها اقدام کنند. هدف این بود که مشخص شود از بین آبهای بطری شده موجود در بازار، کدامها واقعا آب معدنی هستند و کدامها نیستند؛ همان پرسشی که با رشد قارچگونه برندهای آب معدنی، هنوز پرسش بیپاسخی است.
وزیر دولت یازدهم
همان زمان قصد داشت یک بار برای همیشه پاسخ قاطعی به این پرسش بدهد و در یک
مهلت یکماهه، سازمان غذا و دارو را موظف کرد تا هفدهم شهریورماه نتایج
بررسیها را اعلام کند.
با اعلام این موضوع از سوی وزیر بهداشت، سازمان غذا و دارو وارد عمل شد و پروژه بررسی و آزمایش آبهای معدنی و آشامیدنی کشور کلید خورد. همان موقع پیمان فروهر، دبیر انجمن تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی اعلام کرد که اگر این کار صورت گیرد، سلامت آبهای معدنی و آشامیدنی تایید و پر شدن بطریها با آبهای بیکیفیت تکذیب میشود. حالا با گذشت ٣ روز از اتمام مهلت سازمان غذا و دارو، رسول دیناروند، رئیس این سازمان، تاکید میکند که ٣٠٠ آزمایش روی آبهای معدنی انجام شد و این آبها از نظر آلایندههای شیمیایی و میکروبی مورد بررسی قرار گرفتهاند.
به گفته او، کمی بیشتر از ١٠درصد از آبهای معدنی موجود دارای آلايندههاي شيميايي، ميكروبي، فلزات سنگين، نيترات و نيتريت بودند كه دستور جمعآوري اين آبهاي معدني از بازار داده شده است. البته براساس اعلام این سازمان، افزودن آلايندهها تنها مشكل آبهاي معدني بستهبندي شده نبوده است، بلكه براساس اين گزارشها ۱۰درصد از شركتهاي توليدكننده آب معدني هم در برچسبزني نواقصي داشتند كه به آنها برای اصلاح برچسب تذكر داده شد.
این بار اولی نیست که سازمان غذا و دارو، سلامت آبهای معدنی را بررسی میکند،. سال گذشته هم آبهای معدنی ارزیابی شدند. به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، اوایل امسال نیز تولید ٨ شرکت آب معدنی متوقف شده بود که این جدای از ارزیابیهای یک ماه اخیر است. او به مردم اطمینان خاطر داد که بدون نگرانی از آبهای معدنی موجود در بازار استفاده کنند.
در این میان، مدیرکل سازمان تعزیرات حکومتی هم در پی اعلام سازمان غذا و
دارو از جمع آوری ٣٠ برند آب معدنی آلوده و غیراستاندارد در کشور خبر داد.
به گفته علیرضا جواهری با استناد به گزارش بررسیها، آبهای استخراج شده در
بطریها دارای آلایندههای شیمیایی، میکروبی و فلزات سنگین و نیترات بوده
که شرکتهای تولیدکننده به منظور تصفیه آب معدنی با افزودن کلر به این
آبها، مصرفکننده را گمراه کردهاند.
او تاکید کرد: «در اینخصوص چنانچه کارشناسان سازمان غذا و دارو این اقدام را خلاف ضوابط بدانند و پرونده در سازمان تعزیرات حکومتی تشکیل دهند و به سازمان تعزیرات ارسال کنند؛ این موضوع از مصادیق عدم رعایت فرمول تایید شده در پروانه ساخت به شمار میرود.»
حالا همین اعلام گزارش بالاترین مسئول سازمان غذا و دارو، واکنشهایی همراه داشت. پیمان فروهر، دبیر انجمن آبهای معدنی و آشامیدنی که پیش از این به سلامت آبهای معدنی اطمینان داشت، تاکید کرد: «سازمان غذا و دارو باید برندهایی که تولیدشان متوقف شده را به ما اعلام کند. همه اینها درحالی است که پلمب شدن ١٠درصد تولیدیها به معنای این است که ٩٠درصد از تولیدکنندگان آبهای بستهبندی، آب باکیفیت تولید میکنند و از آزمایشهای مختلف سربلند بیرون آمدهاند.»