به گزارش شفا آنلاین : محمدحسین سلطانزاده اظهار داشت: بیشترین مراجعه والدین نزد پزشکان متخصص اطفال و نوزادان، تب کودکان است که متأسفانه والدین نسبت به این مسئله توجه و اهتمام لازم را ندارند و اکثر آنها در صورت مشاهده تب در فرزندان، بلافاصله نسبت به مصرف خودسرانه داروهای تببر اقدام میکنند.
وی افزود: مصرف برخی از داروهای تببر و آنتیبیوتیکها سبب شده که پزشکان در تشخیص این بیماری به دلیل مصرف این داروها در بیمار دچار مشکل شوند و گاهی بیماری به این دلیل سریع تشخیص داده نمیشود و عوارض زیادی بر بیمار به جای میماند.
این متخصص اطفال و نوزادان با اشاره به اینکه گاهی پزشکان نیز در عناوین مختلف داروهای آنتیبیوتیک را برای کودکان و نوزادان تجویز میکنند، افزود: این مسئله سبب شده که پزشکان متخصص اطفال در تشخیص عفونتهای ادراری و یا بیماری مننژیت دچار مشکل شوند و با این مسئله، بیماری مننژیت فرد و یا عفونت ادراری آن تشدید میشود.
سلطانزاده افزود: مصرف آنتی بیوتیکها علاوه بر نابود کردن بسیاری از میکروبهای مربوطه، سبب از بین رفتن سلولهای زنده میشوند، لذا مصرف بیجای این دارو مشکلات فراوانی را برای افراد به همراه دارد.
وی با بیان اینکه به دلیل مصرف زیاد آنتی بیوتیک در کشور، مقاومت دارویی نسبت به آن افزایش پیدا کرده است، گفت: پزشکان تا مطمئن نشدهاند نباید درمان بیمار را از طریق آنتی بیوتیک انجام دهند.
این متخصص اطفال و نوزادان بیان داشت: نوزادان زیر چهار ماه و یا نوزادانی که در چهار هفته اول تولد به سر میبرند، داشتن تب برای آنها بسیار مهم بوده و والدین حتماً باید این موضوع جدی توجه کنند، البته گاهی خوب شیر نخوردن و زیاد پوشاندن لباس به نوزاد سبب میشود که والدین احساس کنند نوزاد آنها دچار تب شده در حالی که پس از رفع این مسائل، باید نسبت به کنترل تب نوزاد اقدام کرد.
سلطانزاده ادامه داد: اکثر عفونتهای نوزادان و تب آنها ناشی از مشکل در جریان خون است و والدین در نوزادان زیر یک ماه در صورت ادامهدار شدن تب آنها باید فرزندشان را جهت بستری به بیمارستان برده و نسبت به کشت خون و ادرار و سرانجام درمان آن که اکثر مواقع ناشی از عفونت است اقدام کنند.فارس