شفا آنلاین>سلامت>افرادی که بیش از حد معمول سرما می خورند، از مکمل های بالا برنده ی سطح ایمنی بدن استفاده می کنند.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر پیام فرخ بخش در خصوص جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی گفت:سلامتی
مجاری تنفسی به دریافت هوای فاقد میکروب و آلودگی وابسته می باشد. بیش از
200نوع ویروس شناخته شده که به دستگاه تنفسی فوقانی اثر گذاشته و باعث
سرماخوردگی می شوند.
برای اینکه سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو وظیفه ی خود را که
مبارزه علیه ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا است، انجام دهید، باید مواد
مغذی حیاتی را دریافت کند. این مواد عبارتند از:
ویتامین c: برای کاهش سرماخوردگی بیش ترین ماده ای
که اثبات شده و توصیه نیز میشود، ویتامین c است. برخی از منابع دارای
ویتامین cمانند: لیمو شیرین، لیموترش، پرتغال، گریپفروت و فلفل.
روی: افرادی که بیش از حد معمول سرما می خورند،
میتوانند از مکمل های روی که سطح ایمنی بدن را بالا می برند استفاده کنند.
روی یک ماده ی معدنی مورد نیاز برای سیستم ایمنی است. برخی از مواد حاوی
روی عبارتند از:برخی از مواد حاوی روی عبارتند از: انواع صدف، گوشت های
قرمز بدون چربی، مرغ، غلات سبوس دار حاوی روی.
امگا3: برخی از مواد حاوی امگا3 مانند: ماهی قباد، قزل آلا، ساردین و ماهی های روغنی غنی از اسیدهای چرب امگا3 هستند.
امگاها: دانه کنجد، تخمه کدو و حلوایی و
آفتابگردان منابع غنی اسیدهای چرب در مبارزه علیه عفونت های سرما خوردگی به
سلول های دستگاه تنفسی کمک می کنند.
ویتامین A: این ویتامین در موادی از قبیل : جگر،
انواع ماهی از جمله قزل آلا، قباد و شاه ماهی، کره، تخم مرغ هستند،
همچنین هویج، انبه، سیب زمینی، زرد الو، کدو حلوایی و سبزیجات سبز تیره
نیز تأمین کننده ی بتا کاروتن می باشند که در بدن فرد به ویتامین A تبدیل
می شوند.
کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.
پروتئین: برخی از موادی که حاوی پروتئین می
باشند عبارتند از: ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از
حبوبات ، مغزها، دانه و غلات سبوس دار. اگر فردی دچار کمبود پروتئین شود،
خطر ابتلای او به عفونت افزایش می یابد.
ویتامینB6 و پانتوتنیک اسید: حبوبات ، گوشت، شیر تأمین کننده ی ویتامین B6 و پانتوتنیک اسید می باشند.
ویتامین B6 و پانتوتنیک اسید برای سلامتی سیستم ایمنی اهمیت بسیاری دارند.
اسید فولیک: غلات صبحانه (برشتوک)، عصاره مخمر
ونان، اسید فولیک مورد نیاز را تأمین کرده و برای تقویت سیستم ایمنی و
سلامتی افراد مفید می باشند.
کنسروها و غذاهای آماده ی بسته بندی شده از نظر ویتامین ها و
مواد معدنی فقیر می باشند، پس بجای استفاده از این نوع غذاها باید از انواع
میوه و سبزیجات تازه، ماهی، غلات، مغزها، گوشت، و دانه ها استفاده کرد.
وی در ادامه گفت: در طول دوره ی سرماخوردگی و آنفولانزا، بهتر است
تا بیکار از مایعات مغذی و مقوی نظیر: انواع آش ها و سوپ ها به عنوان
جایگزین وعده ی اصلی استفاده کند. البته در این امر باید تعادل صحیح انواع
مواد مغذی را دارا باشند.
استراحت کنید تا سریعتر بهبود یابید
دکتر فرح
بخش در پایان گفت: برای تجدید قوای سیستم ایمنی، بیمار نیاز به استراحت
دارد و عدم توجه به علائم یک عفونت ویروسی و ادامه ی کار و فعالیت در حین
بیماری مدت ابتلای وی به این بیماری را طولانی تر می کند.