وی ادامه داد: از آنجایی که راهاندازی اپراتورهای جدید تلفن همراه دارای هزینه های كلان زیرساختی برای احداث شبكه سراسری در كشور است و در حال حاضر احتمالا به صرفه نیست، تصمیم به راه اندازی اپراتور مجازی گرفتیم.
وزیر ارتباطات گفت: اپراتورهای مجازی آن دسته از متقاضیان خدمات مخابراتی هستند كه از ظرفیت خالی سه اپراتور موجود و فعال كشور، طبق قرارداد امكانات دسترسی شبكه دریافت می كنند و بجای توسعه زیرساختهای شبكه، برطراحی یا بومی سازی خدمات جدید، شیوه های بدیع بازارسازی و بازاریابی، نوع و كیفیت ارائه خدمات متمرکز می شوند.
واعظی، ورود اپراتورهای مجازی در بازار موبایل کشور را موجب بهینه سازی شاخصهای بهره برداری از شبكه موجود و همكاریهای راهبردی جدید با اپراتورهای میزبان عنوان و خاطرنشان کرد: همچنین فضای رقابتی حاصل از این طرح، سبب نوآوری و تنوع در ارایه خدمات و بسته ها، افزایش سطح پوشش، تعادل تعرفه ها و بالا رفتن قدرت انتخاب برای مشتركان می شود.
وی اضافه کرد: اگر این سیستم به درستی طراحی و نظارت شود، هم اپراتور میزبان و هم اپراتور مجازی و در نهایت نیز مصرفکننده، از این طرح سود می برند.
وزیر ارتباطات در مورد نحوه اجرایی شدن طرح اپراتور مجازی موبایل نیز گفت: هم اكنون در حال ارزیابی متقاضیان هستیم و برای آنها كه شرایط را دارند موافقت اصولی ارائه می کنیم؛ دارندگان موافقت اصولی نیز شش ماه فرصت دارند تا با اپراتورهای موبایل به توافق برسند و پس از توافق، پروانه بهره برداری و شروع كار صادر می شود.