شفاآنلاین:سلامت>تغذیه>مطالعات محققان آمریکایی نشان می دهد که آجیل، انواع کلم، گوجه فرنگی، ماهی و تخم مرغ، توانایی مغز را به طور چشمگیری افزایش می دهند و از بروز بیماری هایی مانند آلزایمر و زوال عقل جلوگیری می کنند.
به گزارش
شفا آنلاین : درست است که بخش
عمده بهره هوشی ژنتیکی است ولی نوع تغذیه و آموزش محیطی نیز به همان
اندازه اهمیت دارند. محققان به والدین توصیه می کنند که با رعایت رژیم
غذایی صحیح در خانه، می توانند نقش مهمی در افزایش توانایی مغز و بهره هوشی
فرزندان داشته باشند.
در ادامه به مواد غذایی اشاره شده است که غذای مغز هستند و با مصرف آنها می توان مطمئن بود که مغز در بهترین حالت خود قرار دارد.
1-ماهی:
ماهی غذای مغز است. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی، به رشد مغز کمک می
کنند. این ماده غذایی منبع بی نظیر پروتئین است و با تامین اسیدهای آمینه
مورد نیاز، به مغز در برقراری ارتباط با سایر اعضای بدن کمک می کند.
2-تخم مرغ: تخم مرغ حاوی نوعی ویتامین B به نام کولین است که به بهبود حافظه کمک می کند.
3-آجیل:
یک منبع غنی از ویتامین E و فولات است. فولات نوعی ماده معدنی است که برای
توسعه مغز حیاتی است. مصرف ویتامین E کمک می کند که از بروز بیماری هایی
مانند زوال عقل و آلزایمر جلوگیری شود.
4-انواع کلم: کلم بروکلی، برگ
کلم و گل کلم، منبع خوبی از ویتامین K هستند که به بهبود عملکرد شناختی کمک
می کنند. همچنین کلم حاوی ماده ای به نام سولفورافان است که سبب افزایش
بهره هوشی شده و از زوال عقل جلوگیری می کند.
5-انواع توت، به ویژه
بلوبری: خانواده توت ها با آنتی اکسیدان های قوی، از بروز انواع سرطان و
بیماری های قلبی جلوگیری می کنند و در تقویت حافظه موثرند. تحقیقات نشان می
دهد افرادی که صبح ناشتا یک کاسه کوچک بلوبری مصرف می کنند، مغز فعال تر و
تمرکز بهتری دارند.
6-مغز آفتابگردان و کدو تنبل: این دانه ها منبع
خوبی از ویتامین E، منیزیم و امگا 3 هستند و علاوه بر افزایش حافظه، مغز را
در حالت آرامش و تمرکز قرار می دهند.
7- گوجه فرنگی: آنتی اکسیدان قوی
موجود درگوجه فرنگی لیکوپن نام دارد و از آسیب رادیکال های آزاد به مغز
جلوگیری می کند و نقش مهمی در جلوگیری از آلزایمر دارد.
در ادامه این
گزارش آمده است که علاوه بر تغذیه سالم، خواب کافی، عدم استعمال دخانیات،
ورزش و پیاده روی و اجتناب از استرس نیز در سلامت مغز موثرند.