وی گفت: یکی از شاخص های نشانگرهای رنگی تغذیه ای نمک است که بر اساس آن محصولاتی که دارای نمک هستند علاوه بر اینکه میزان نمک در محصول مصرفی درج می شود از رنگ های هشدار دهنده سبز، نارنجی و قرمز استفاده می گردد که به مصرف کننده کمک می کند الگوی مصرف خود را بر اساس توانایی هایی جسمی که دارد اصلاح کند؛ مثلا اگر فردی فشار خون بالایی دارد در انتخاب و مصرف محصول با توجه به رنگ شاخص نمک دقت لازم را داشته باشد.
چوبکی ادامه داد: یکی از مهم ترین عواملی که می توان میزان نمک مصرفی را کاهش داد، فرهنگ سازی می باشد. لذا موضوع فرهنگ سازی در راستای اصلاح الگوی مصرف و کاهش دریافت نمک در دستور کار این سازمان قرار دارد و اقدامات متعددی از جمله کمپین های سراسری و بسیج های ملی کاهش مصرف نمک تشکیل شده است.
کارشناس سازمان غذا و دارو افزود: توصیه ای که برای مصرف کنندگان داریم این است که ضمن آن که از مصرف زیاد نمک جداً خودداری نمایند ، از نمک های تصفیه شده خوراکی یددار استفاده کنند. مصرف کنندگان می توانند نمک های خوراکی یددار را از فروشگاه های معتبر خریداری و توجه نمایند که نمک هایی که به عنوان نمک دریا و سنگ نمک در عطاری ها و مراکز دیگر به فروش می رسند مورد تایید این سازمان نیستند و به دلیل ناخالصی های فراوان صدمات سلامتی بسیاری را به دنبال دارد.
چوبکی در پایان گفت: برای خرید نمک خوراکی حتما به موارد قید شده بر روی بسته بندی محصول، از جمله تاریخ مصرف، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، لوگوی سازمان غذا و دارو و نیز درج عبارت «نمک تصفیه شده خوراکی یددار»، توجه کنید.
نمک طبیعی دوای بسیاری از بیماریها است . نمک خورشت پیامبران و امامان بوده است . غذا جز با نمک اصلاح نشود . نمک طبیعی را حذف نکنید وگرنه خودتان ضرر میکنید
از قدیم میگفتند :
بشکند دستی که نمک ندارد
نان و نمک شما را خورده ام و ..
و ...
موفق باشید