به گزارش شفا آنلاین : حمید گورابی در نشست خبری که به منظور برگزاری شانزدهمین جشنواره و کنگره بینالمللی رویان برگزار شد اظهار داشت: جشنواره بینالمللی رویان یک جشنواره تحقیقاتی است که به صورت سالانه و به دنبال فراخوان طرحهای تحقیقاتی در زمینه پزشکی تولید مثل و سلولهای بنیادی برگزار میشود. امسال شانزدهمین دوره این جشنواره از طرف پژوهشگاه رویان برگزار خواهد شد.
وی افزود: شانزدهمین کنگره بینالمللی پزشکی تولید مثل و یازهمنین کنگره بینالمللی سلولهای بنیادین رویان از تاریخ 11 تا 13 شهریور ماه در سالن همایشهای رازی برگزار میشود.
رئیس پژوهشگاه رویان گفت: 204 طرح تحقیقاتی از 47 کشور جهان جهت شرکت در این جشنواره ارسال شده است و بیشترین طرحها از کشورهای آمریکا، چین، هند، ایتالیا، آلمان و ژاپن بوده است. همچنین از پژوهشگران ایرانی امسال 9 طرح داشتیم.
گورابی با بیان اینکه 160 داور ملی و بینالمللی طرحهای تحقیقاتی را ارزیابی میکنند و براساس شاخصها این طرحها بررسی میشوند گفت: امسال 5 جایزه در سطح بینالمللی و 2 جایزه در سطح ملی خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه برندگان اولویتی بر یکدیگر ندارند و زمینه کاری آنها متفاوت است گفت: پرفسور ژانگ از دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد آمریکا برنده گروه بیوتکنولوژی این جشنواره است و توانسته در رابطه با غلبه بر موانع اپی ژنتیکی برای تسهیل روش شبیهسازی استفاده کنند. محققین پژوهشکده رویان در اصفهان نیز با استفاده از چنین روشهایی در قوچ قومیشلو توانستند اقدامات مشابهی را انجام و از طریق شبیهسازی این حیوان را زنده به دنیا آورند.
وی در ادامه با بیان اینکه طرحی براساس اثر تغییرات پروتئین دم در تحرک اسپرم توانست توسط یک پزشک دانشگاه هندوستان برنده قسمت جنینشناسی شود اظهار داشت: دکتر مریم شاهحسینی از بخش ژنتیک پژوهشکده طب تولید مثل پژوهشگاه رویان نیز توانست با معرفی یک پروتئین به عنوان نشانگری در تشخیص بیماریهای التهاب رحم به عنوان برگزیده داخلی جشنواره انتخاب شود.
مرتضی محمودی نیز از مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران طرحی را در رابطه با تولید بسترهای سلولی با الهام از زیست شناسی برای تغییر سرنوشت سلولی ارایه دهد و جزو برگزیدگان داخلی جشنواره انتخاب شود.
رئیس پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه شانزدهمین جشنواره و کنگره بینالمللی رویان در سه بخش کنگره پزشکی تولید مثل، کنگره سلولهای بنیادی و سمینار پرستاری و مامایی در پزشکی تولید مثل برگزار میشود اظهار داشت: همزمان با برگزاری این کنگره جایزه دکتر کاظمی (یکی از بنیانگذاران مهمی پژوهشگاه رویان) امسال 14 شهریور به پراستنادترین دانشمند تاریخ علم مهندسی اعطاء میشود.
گورابی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب توصیه کرده بودند برای زنده نگه داشتن یاد دکتر کاظمی دانشمند بزرگ ایران جایزهای تاسیس شود گفت: پژوهشگاه رویان با پشتیبانی معاونت علمی ریاست جمهوری جایزهای را بدین منظور در نظر گرفت و طی دو سال گذشته به دو دانشمند برجسته دنیا اعطا شد. امسال نیز برای سومین بار این جایزه به دانشمندی دیگر به نام پرفسور رابرت لنگر از دانشگاه MIT و انستیتو دیوید کوخ اعطا میشود.
رئیس پژوهشگاه رویان ادامه داد: پرفسور رابرت لنگر بیش از هزار اختراع علمی داشته و 1300 مقاله از وی منتشر شده است این پرفسور همچنین موفق به تاسیس 300 شرکت دانش بنیان شده است. لذا 14 شهریور این فرد برای دریافت جایزه در پژوهشگاه رویان حضور یافته و یک ساعت در رابطه با علم مهندسی پزشکی سخنرانی میکند.
گورابی در ادامه برنامه در رابطه با ساخت بیمارستان سلول درمانی بیان داشت: سال گذشته پروژهای را با کمک شهرداری تهران آغاز کردیم تا با همکاری آنها بیمارستان سلولدرمانی را راهاندازی کنیم و پیشرفتهترین خدمات در این زمینه را برای هموطنان داشته باشیم.
وی با اشاره به مشکلات بودجهای پیش آمده در رابطه با ساخت این بیمارستان گفت: دوستان در شهرداری اقداماتی را دراین زمینه انجام داده و انشاءالله با عزمی که شهرداری دارد این بیمارستان راهاندازی خواهد شد.
رئیس پژوهشگاه رویان افزود: در حال حاضر زمین بیمارستان جهت سلولدرمانی فراهم شده و مقداری از عملیات ساختمانی نیز پیش رفته است پس سعی داریم خیرین را در این زمینه و لزوم ساخت این بیمارستان آشنا کنیم تا ساخت و ساز در این حوزه تسریع شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با اهتمام و پشتیبانی مسئولین بیمارستان در این زمینه زودتر راهاندازی شود که خدمات بهتری به هموطنان ارایه شود.