وی ادامه داد: متاسفانه برخی از متقلبان روغن زیتون را با روغنهای نباتی دیگر مثل روغن سویا یا کلزا ترکیب میکنند، لذا بیماران و افراد سالمی که به امید بهرهمندی از ویژگیهای ممتاز روغن زیتون اقدام به تهیه آن میکنند باید هنگام استفاده بوی آن را احساس کنند یا به طور جزیی بوی سبزی یا سیب را استشمام کنند، البته باید در نظر بگیریم که منجمد شدن روغن زیتون در مکانهای خنک و فصول سرد سال فرآیندی طبیعی است، ولی در دمای معمولی به حالت اولیه خود بر میگردد.
پیری تصریح کرد: حرارت، اکسیژن و نور ارزش غذایی روغنها را پایین میآورد، از این رو بهتر است روغن زیتون در یخچال، دور از حرارت گاز و ظرف دربسته نگهداری شود، در واقع در شرایط مطلوب روغن زیتون حدودا شش ماه تا یک سال ماندگاری دارد، البته بهتر است روغنی بخریم که در قسمت قفسه عقب فروشگاه قرار دارد، چراکه نور شدید باعث فساد آن میشود.
روغن زیتون از چربی غیر اشباع یک زنجیرهای تشکیل شده و خطر بروز بیماریهای قلبی- عروقی را از طریق کاهش سطح LDL و افزایش سطح HDL پایین میآورد.