کد خبر: ۷۴۹۳۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۶ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - 2015August 27
شفاآنلاین:جامعه>سیاست>حقوقدان و کنشگر سیاسی آمریکایی، تلاش کنگره برای جلوگیری از اجرای توافقنامه هسته ای را یک خودکشی سیاسی و مایه بی اعتباری مطلق این کشور در جهان خواند و گفت: واشنگتن برای جلوگیری از یک سقوط دردناک سیاسی، راهی جز «پیوستن به جامعه جهانی و احترام به برجام» ندارد.
به گزارش شفا آنلاین : «استانلی کوهن» کنشگر سیاسی و حقوقدان باسابقه آمریکایی افزود: جنگ قدرت در میان سیاستمداران دو حزب آمریکا، آنها را دچار کوربینی سیاسی خطرناکی کرده است که برای این کشور عواقب سیاسی دردناکی را به دنبال خواهد داشت.
وی ادامه داد: از طرفی اوباما در 2 ساله آخر دوران ریاست جمهوری، فقط برای به جا گذاشتن نام نیکی از خود در صفحات تاریخ این کشور، به اقدامات متهورانه تری تمایل پیدا کرده و از طرف دیگر مقاومت جمهوریخواهان و تلاش آنها برای کارشکنی در مقابل اقدامات اوباما شدت بی سابقه ای پیدا کرده است.
به گفته وی، اوباما که از ابتدای ریاست جمهوری خود وعده پیگیری موضوع هسته ای ایران و حل مسالمت آمیز آن را به مردم آمریکا و جهان داده بود در زمان دولت سابق ایران به دلیل برخی تندرویها، توان سیاسی اجرای این وعده را نیافت اما در دو سال اخیر همه تلاش خود را برای استفاده از فرصتی که در دولت حسن روحانی فراهم شده بود، برای حل این بحران ساختگی به کار گرفت.
کوهن درادامه افزود: از طرفی جمهوریخواهان آمریکایی با شکست دموکراتها در انتخابات میاندوره ای و تسلط بیشتر بر کنگره، طبعا با بسیج نیرومندتری به مقابله با سیاست های اوباما پرداختند و آشکارا شکست مذاکرات هسته ای را مهمترین هدف حملات خود برای تضعیف وجه سیاسی اوباما قرار داده اند.
این کنشگر آمریکایی و از مدافعان سرسخت حقوق فلسطینیان، خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی سیاستمداران آمریکایی نه به عواقب دردناکی که شکست توافقنامه هسته ای ممکن است برای آینده سیاسی واشنگتن دربر داشته باشد، می اندیشند و نه به پیآمدهای آن در منطقه اشوب زده خاورمیانه؛ تنها هدفی که دنبال می کنند پیروزی در این کشتی سیاسی و هموار کردن راه خود برای ورود به کاخ سفید است.
کوهن افزود: یکی دیگر از حقایقی که سیاستمداران نزدیک بین آمریکایی به آن توجهی ندارند، موج بی سابقه مراودات سیاسی میان ایران و کشورهای جهان است که از 14 ژوئیه شدت و گسترش بی سابقه ای یافته است.
به گفته وی، این مساله نشان می دهد که چگونه کشورهای جهان بدون توجه به مناقشات داخلی آمریکا، سوار بر این موج می کوشند تا برای نزدیکی بیشتر و بهره بردن از فرصت های تازه مناسبات سیاسی با ایران از یکدیگر سبقت بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه «بدون تردید، کوربینی های سیاسی در آینده ای نه چندان دور عواقب دردناکی برای این کشور به دنبال خواهد داشت»، افزود: این رویکرد سبب می شود آمریکا که زمانی مدعی بزرگی در جهانی بود، در سرازیری بی اعتباری وانزوای سیاسی شدید قرار گیرد.
کوهن خاطرنشان کرد: در چنین دورانی، در صورتی که هنوز حسی از آینده نگری سیاسی در سیاستمداران آمریکایی باقیمانده باشد، باید برای یکبار هم که شده جنگ قدرت و رقابت های سیاسی حزبی خود را فدای منافع درازمدت کشورشان کنند و برای جلوگیری از یک آینده سیاسی دردناک، با پیوستن به موج حمایت جهانی از این توافقنامه، به آن احترام بگذارند.
ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: