کد خبر: ۷۴۶۴۵
تاریخ انتشار: ۰۶:۱۵ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۴ - 2015August 28
شفا آنلاین>سلامت>در هر صنفي که مشغول به کار باشيد با بسياري از مسائل روبرو هستيد که برخي در مسير شغلي، راه را دشوار مي‌کند.

به گزارش شفا آنلاین،جامعه پزشکي هم از گذشته تا به امروز با مسائل مختلفي مواجه بوده است. سازمان نظام پزشکي کشور که به عنوان خانه پزشکان شناخته شده است، نه تنها مرکزي براي مراجعه پزشکان است بلکه به برخي امور سلامت مردم هم رسيدگي مي‌کند رضا لاري پور مديرکل روابط عمومي سازمان نظام پزشکي درباره مسائل و مشکلات جامعه پزشکي می پگوید:

با توجه به مسائلي که روزانه پزشک‌ها با آن مواجه هستند و نظام پزشکي از مراجع آنها براي پيگيري امورشان است کدام حوزه در اين سازمان بيشترين مراجعات را دارد؟

نظام پزشکي سازمان صنفي حرفه اي پزشکي است که بخشي از وظايف حاکميتي در حوزه نظام سلامت را نيز برعهده دارد. اين سازمان که بيش از 220 هزار عضو دارد داراي 5 معاونت است؛ معاونت رفاهي و اجتماعي، معاونت انتظامي، معاونت آموزش و پژوهش، معاونت نظارت و برنامه ريزي و معاونت حقوقي و پارلماني. عمده‌ترين مراجعات همکاران به اين سازمان در سه معاونت خلاصه مي شود؛ يک حوزه معاونت نظارت و برنامه ريزي است که براي گرفتن پروانه مطب يا پروانه اشتغال و برخي براي گرفتن تاييديه مدارک و عدم سو پيشينه براي خارج از کشور به آن مراجعه مي‌کنند.

بخش ديگر در حوزه رفاهي و اجتماعي مي‌گنجد که بايد امکانات رفاهي جامعه پزشکي از قبيل مسکن، آرم طرح ترافيک، خودرو، فعاليت هاي فرهنگي و اجتماعي، امکانات سينمايي، امکانات ورزشي فراهم شود. همچنين برخي امکانات ويژه جامعه‌پزشکي که نيروي انتظامي به پزشک مي‌دهد از قبيل اسپري و شوکر. بخش آخر که در بخش معاونت انتظامي خلاصه مي‌شود که بسته به شکايات شاکيان از پزشکان دعوت مي‌شود تا در پرونده‌ها و هيئت هاي تجديد نظر، بدوي و عالي برحسب مورد شرکت کنند.

بيشترين آمار را کداميک از اين حوزه ها داشته‌اند؟

آمار تفکيک به آن صورت نيست چون آدم‌هايي که به سازمان مراجعه مي کنند مثل سازمان‌هاي ديگر نيست. اينجا خانه پزشکان است خيلي دقيق برگه داده نمي شود که کجا بيشتر مراجعه شده است، و به طور طبيعي وبسته به زمان مثلا موضوع ماليات که در خرداد و تير ماه مراجعات به معاونت برنامه ريزي زياد است.

يا معمولا در هر 5 سال مراجعات براي پروانه مطب زياد است. در مواردي وقتي يک بازآموزي برگزار مي شود مراجعه به معاونت آموزشي زياد است. در بحث حبس که اخيرا مطرح است يا تقاضاهاي ديگر جامعه پزشکي معاونت پارلماني بيشتر مراجعه دارد. در بخش پروانه مطب گرفتن که يک رويداد عادي است معاونت نظارت و برنامه‌ريزي و اين گونه نيست که آمار بدهم که اين معاونت مراجعاتش هزار برابر معاونت‌هاي ديگر است.

از ديدگاه شما بيشترين مسئله و مشکلي که جامعه پزشکي امروز با آن مواجه است، چيست؟

در حال حاضربزرگترين مشکلي که در جامعه پزشکي در حال رخ دادن است رفتار نامناسب مقابل جامعه پزشکي است. يعني متاسفانه رسانه و برخي از افراد آگاهانه يا ناآگاهانه بعضي برنامه‌ها را پخش و توليد مي کنند که اين صحبت‌ها موجبات بي اعتمادي مردم را سبب مي‌شود.

رابطه اعتماد آميز بين پزشک و بيمار وقتي خدشه دار مي شود يکي از حلقه هاي اساسي درمان از بين مي‌رود و خود آن چندين درصد ميزان درمان را با مشکل مواجه مي‌کند و اين بي اعتمادي آسيب زاست. در حالي که در همين لحظه پزشکاني هستند که دردورترين نقطه اين مملکت در حال خدمت هستند.

ببينيد جايي که صحبت مي کنم بسياري از امکانات معمول را خيلي‌خيلي به ندرت دارد. مکانش صعب العبور است و زندگي بسيار دشوار است؛ و جامعه پزشکي همواره به دليل اينکه تحصيلاتش را رايگان به اتمام رسانده است، بايد طرح برود زيرا دولت هزينه آن را پرداخت کرده است. اما خيلي از رشته‌ها هستند که دولت هزينه آن‌ها را پرداخت مي‌کند.

آيا مهندس کامپيوتر هزينه‌اش رادولت پرداخت نمي‌کند. آيا مهندس عمران و راه و ساختمان را پرداخت نمي‌کند؟ روستايي که، مي‌گوييم نياز به دکتر دارد، جاده نمي‌خواهد، ساختمان نمي‌خواهد، شهرسازي هم نمي‌خواهد؟ پس آنها هم بايد طرح داشته باشند اما متاسفانه وضعيت اين است. در حالي که با تمام سختي‌ها در انتهاي سال 93 بيش از 6600 تعداد بسته خدمتي از جامعه پزشکي به مردم ارائه شده که اين حجم خدمات بي نظير است. شما برويد آمار پيوند را در کشورمان به دست بياوريد. در کشورهاي خاورميانه قطعا مقام اول را داريم. تقريبا يک فرايند درمان نيست که در کشورمان انجام نشود که مجبور شويم بابت آن بيمار را به خارج کشور بفرستيم. چقدر صرفه‌جويي ارزي در دوران تحريم که جامعه پزشکي با همه مشکلات و کمترين مراجعه بيمارانمان به خارج از کشور بوده است و قطعا جاي تقدير و سپاسگزاري است.

با توجه به نکاتي که اشاره داشتيد آيا توقع مردم از جامعه پزشکي منصفانه است؟

بايد بگويم که توقعات مردم از جامعه پزشکي به جا است. مردم حق دارند که خوب درمان شوند. با پزشک خوش رو مواجه شوند و مراقبت ويژه شوند و بهبود پيدا کنند.

پزشک هم براي همين آموزش ديده است که شرح حال خوب بگيرد نسخه خوب بنويسد، درمان مناسب انجام دهد و پيگيري خوب داشته باشد. رابطه پزشک و بيمار رابطه متقابل و دوستانه است. چند سال پيش تحقيقي توسط خانم دکتر جرجاني ترجمه شد.

دو نمونه بيماري که زخم معده داشتند را مورد آزمايش قرار دادند. به گروهي دارو نما دادند و گفتند تو صد در صد با اين دارو خوب مي‌شوي و به گروه ديگر داروي زخم معده دادند و گفتند احتمال خوب شدن را با خوردن اين دارو داريد. بيش از 80 درصد از افرادي که دارونما خورده بودند خوب شدند در حالي که داروي‌شان هيچ ماده موثري نداشت. پس ببينيد اعتماد به پزشک چقدر موثر است و ما بايد از رابطه پزشک و بيمار صيانت کنيم. با تمام اتفاقات ممکن هنوز هم جامعه پزشکي اولين مرجع مردم است و اين فقط از باب نياز نيست.

سپید

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: