به گزارش شفا آنلاین، سید ابوطالب صارمی در نشست خبری غربالگری 45 بیماری متابولیک نوزادان، گفت: با توجه به ازدواجهای فامیلی در ایران ژنهای معیوب باعث معلولیتهایی در جنین و نوزاد آینده میشود و بسیاری از غربالگریها که اکنون انجام میشود در جهت کاهش این معلولیتها است.
وی افزود: اکنون غربالگری ژنتیک در سه ماه اول و دوم بارداری انجام میشود تا جامعه عاری از فرزندان معلول و یا دست کم کمتر داشته باشیم.
این فوق تخصص زنان با بیان اینکه علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد، تصریح کرد: بهتر است افراد پیش از ازدواج به مشاوره ژنتیکی بپردازند غربالگری قبل از ازدواج پیش از بارداری و بعد از تولد میتواند در کاهش معلولیتها موثر باشد.
وی افزود: هر چند با غربالگری پیش از تولد میتوان از بروز بیماریهای ژنتیکی پیشگیری کرد اما بیماریهای متابولیک مانند PKU بعد از تولد بروز پیدا میکند که با نمونهگیری از خون نوزاد میتوان آن را تشخیص داد.
رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم، گفت: اکنون در بیمارستان فوقتخصصی صارم 45 بیماری متابولیک قابل تشخیص است. بعد نمونهگیری و انجام آزمایش در آزمایشگاه مولکولی بیمارستان تشخیص داده میشود که آزمایش در داخل انجام شود یا برای تشخیص به خارج از کشور فرستاده شود.
وی با بیان اینکه داشتن فرزند معلول علاوه بر مشکلات اقتصادی از نظر روانی و اجتماعی نیز خانواده و جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد، اظهار داشت: اگر مشاوره قبل از ازدواج و بارداری میتوانیم قبل از کاشته شدن جلوی آن را بگیریم و در صورت تولد برای نوزاد اقداماتی انجام دهیم.
رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم تصریح کرد: با غربالگری قبل از ازدواج و بارداری میتوان از بروز معضلات جلوگیری کرد لزوم غربالگری قبل از ازدواج و بارداری میتوان با جلوگیری از نوزاد مبتلا موجب کاهش هزینههای درمانی بر سیستم جامعه شود.
این فوق تخصص زنان تاکید کرد: ازدواج امری مقدس است اما اطلاع یکی از زوجین یا هر دو به اختلال میتواند دو خانواده را به جای دوستی مقابل هم قرار دهد و منجر به بروز آسیبهای اجتماعی زیادی مانند طلاق، اعتیاد و ... شود.
صارمی درباره عقد قرارداد با سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین سازمان بیمهگر، گفت: حدود 8 سال است که برای عقد قرارداد با تأمین اجتماعی تلاش کردهام اما به جایی نرسیدهام.