کد خبر: ۷۳۹۸۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۴ - 2015August 20
شفاآنلاین :جامعه پزشکی >سلامت >وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه ممکن است در گذشته پذیرش در پردیس‌های خودگردان دانشگاه‌های علوم پزشکی با رانت همراه بوده باشد، گفت: چنین رانتی دیگر وجود ندارد و از این پس این مراکز فقط از طریق کنکور دانشجو می‌پذیرند.

به گزارش شفاآنلاین، سید حسن هاشمی، در جمع دانشجویان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: ممکن است در گذشته و در برخی موارد پذیرش در پردیس خودگردان دانشگاه‌های علوم پزشکی با رانت‌هایی همراه بوده باشد اما خوشبختانه این موضوع دیگر در پذیرش دانشجویان وجود ندارد و تاکید وزارت بهداشت بر توانایی‌های علمی دانشجو است.

وی با اشاره به گزارش امسال سازمان سنجش از رتبه‌های داوطلبان، گفت: پایین‌ترین رتبه قبول شده در پردیس خودگردان دانشگاه‌های علوم پزشکی دو هزار و 400 بوده است و رتبه‌های بالاتر از آن نتوانستند در این دانشگاه‌ها قبول شوند. بنابراین سطح علمی دانشجویان خودگردان با روزانه تفاوت چندانی ندارد.

وزیر بهداشت هدف از راه‌اندازی دانشگاه‌های خود گردان در نظام آموزشی را جلوگیری از مهاجرت افراد به منظور ادامه تحصیل در خارج از کشور بیان کرد.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های خودگردان فقط از طریق کنکور صورت می‌گیرد، بر متناسب‌سازی و یکسان‌سازی آموزش برای دانشجویان مختلف تاکید کرد.

وی گفت: لازم است اساتید دانشگاه اقناع شوند و تفاوتی در تدریس خود برای این دو گروه دانشجو قائل نشوند.

تاکید وزیر بهداشت بر جلوگیری از گسترش بی‌رویه دانشکده‌های پزشکی

هاشمی با تاکید بر جلوگیری از گسترش بی‌رویه دانشکده‌های پزشکی افزود: گسترش بی‌رویه دانشکده‌های پزشکی باعث شد تا در تربیت و آموزش گروه پزشکی با مشکلاتی روبه‌رو شویم.

وی افزود: همچنین عدم توجه و سرمایه‌گذاری در بخش درمان باعث شد تا بیمارستان‌های آموزشی به سمت بیمارستان‌های درمانی بروند که این مسئله باعث بروز مشکلاتی در آموزش گروه‌های مختلف پزشکی است.

وزیر بهداشت با اشاره به وجود 12 بیمارستان آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و 17 بیمارستان آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: با توجه به کمبود بیمارستان و تخت بیمارستانی در شهر تهران، بیمارستان‌هایی که باید در حوزه آموزش فعال باشند برای درمان بیماران استفاده می‌شوند.

هاشمی در ادامه، یکی از معضلات حوزه آموزش در دانشگاه‌ها را دخالت برخی از مجموعه‌های غیر مرتبط دانست و گفت: متاسفانه اداره دانشگاه‌ها صرفا با دانشگاهیان نیست و دخالت در امر آموزش موجب بروز مشکلات در این حوزه می‌شود.

تصویب سند آمایش سرزمینی در حوزه آموزش پزشکی

وزیر بهداشت همچنین، یکی از مهمترین تصمیمات در حوزه آموزش را تصویب سند آمایش سرزمینی بیان کرد و گفت: این سند باعث می‌شود تا دانشگاه‌های علوم پزشکی بر اساس نیازهای خود و منطقه دانشجو بپذیرند.

وی افزود: همان گونه که از ابتدای مسئولیت خود تا به حال بر تقویت کیفیت آموزش و نه گسترش بی‌رویه مراکز آموزشی تاکید داشته و دارم، بر اساس این سند نیز اجازه نخواهیم داد حتی یک دانشکده پزشکی بدون در نظر گرفتن زیر ساخت‌ها در کشور ایجاد شود.

به گفته هاشمی، وجود دانشکده های پزشکی در مناطقی که حتی بیمارستان ندارند به خاطر فشارهای سیاسی در سالیان گذشته بوده است.

لزوم توجه جدی مسئولان به مشکلات جوانان و دانشجویان

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود، بر عدم سطحی‌نگری به مسائل جوانان تاکید کرد و گفت: به منظور اصلاح مسائل فرهنگی حتی می‌توان اداره خوابگاه‌های دانشجویی را به دست خود دانشجویان سپرد تا خود دانشجویان برای اداره خوابگاه تصمیم بگیرند.

وی با مثبت ارزیابی کردن تشکیل شورای صنفی دانشجویی گفت: لازم است در این نوع امور به دانشجو اعتماد شود و کارها را به عهده دانشجو بسپاریم. چرا که دانشجویان تاثیرگذار زیادی هستند که می‌توانند دانشجویان دیگر را در هر زمینه‌ای متقاعد کنند.

وزیر بهداشت همچنین، با بیان اینکه در حال حاضر دیگر علم به مفروضات متکی نیست، گفت: ضروری است تا دانشجویان ضمن آموختن مهارت و حرفه، همواره اخلاق حرفه‌ای را مدنظر داشته باشند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: