او با بیان اینکه نکته مهمی که در دوران پساتحریم باید به آن توجه شود، برنامهریزی درست و اصولی توسط دولت است، عنوان کرد: بهرهوری در تمامی شاخصها ازجمله نیروی انسانی به گونهای که بتواند بالاترین ارزش افزوده را به همراه داشته باشد یکی از نکات مهم در دوران پساتحریم است.
این موضوعی است که در سالهای گذشته چندان مورد توجه واقع نشده است. دبیر کانون کارآفرینان استان تهران تأکید کرد: دوران پساتحریم باید به فرصت بدل شود، نه تهدید و این شرایط بستگی به نوع برخورد با سرمایهگذاران دارد. سیاری با تأکید بر ضرورت مهارتآموزی خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا بهویژه در آلمان عمدتا آموزشهای علمی درحد مهارتهای کار به پیش میرود و علاقه به تحصیل تا مقطع دکتری و ارشد بیشتر در کشورهای جهان سوم وجود داشته و نکته منفی آن نیز، تحصیل برای کسب مدرک است.
دبیر کانون کارآفرینان استان تهران با بیان اینکه اگر بسترهای لازم در کشور فراهم نشود، دوران پساتحریم میتواند تسهیلکننده واردات شود، تصریح کرد: واردات بدون انتقال تکنولوژی تولید به معنای اشتغال بیشتر برای کشورهایی است که واردات از آنها صورت میگیرد.
سیاری با تأکید بر اینکه در دوران پساتحریم باید تصمیمهای درستی اخذ شود، اظهار کرد: اگر روال گذشته ادامه یابد بهطورحتم به روزهای کنونی حسرت خواهیم خورد.
او با بیان اینکه رشد اقتصادی پایدار میتواند در دوران پساتحریم مطابق با ظرفیتها و منابعی که در کشور وجود دارد، محقق شود، گفت: در سالهای اخیر برنامههای بلندمدتی برای رشد پایدار وجود نداشته و برنامهها بیش از آنکه اقتصادی باشد، جنبه سیاسی داشتهاند و یکی از پارامترهای بسیار مهم ارتباطات بینالمللی است که درحال حاضر تعداد برندهای معتبر و بینالمللی کشور از تعداد انگشتان دست تجاوز نمیکند.
سیاری ادامه داد: بسیاری از
قوانین و مقررات مفید در کشور به مرحله اجرا نرسیده و برخی نیز درگیر
سیاسیکاری شدهاند، بنابراین باید تعاریف خود را در زمینه بینالمللیشدن
تعیین کرده و در صنایع، کشاورزی و خدمات باید به گونهای عمل شود که سلسله
مراتب از بالا به پایین تا بنگاههای اقتصادی به گونهای رعایت شود که نقشه
راه مشخصی برای فعالان اقتصادی تعیین شود. او همچنین تأکید کرد: در دهه
اخیر به اندازه کافی قانون وضع شده است و سند راهبردی و نقشه راه بسیاری از
بخشهای اقتصادی کشور تهیه شده که البته در برخی بخشها نیازمند بازنگری
است اما مشکل عمده تهیه برنامه نیست، بلکه نگرش مسئولان است.
دبیر کانون
کارآفرینان استان تهران با بیان اینکه برخی در سالهای اخیر تحت عنوان
کارآفرین سوءاستفادههایی داشتهاند، عنوان کرد: برخی تحت عنوان سیستم
دلالی سودهای مناسب بهدست آورده و متاسفانه نام آن را کارآفرینی
گذاشتهاند درحالیکه کارآفرین باید بتواند در تمامی شاخصها ارزشافزوده
ایجاد کند و وظیفه دولت حمایت از کارآفرینان واقعی است.
سیاری اظهار کرد: کارآفرینان درگیر مشکلات بنیادین هستند و در شهرکهای صنعتی میتوان گفت تحریمها برای کارآفرینان و صنایع کوچک اثرات زیانباری داشته و باید دید دولت در دوران پساتحریم چه برنامهای برای کارآفرینان دارد.
او ادامه داد: باید این واقعیت را پذیرفت که ارزش پول در سالهای اخیر کاهش یافته و بسیاری واحدها با مشکل نقدینگی مواجه هستند و در شهرکهای صنعتی واحدهایی وجود دارند که با وجود تجهیزات مناسب، نقدینگی لازم را در اختیار ندارند، همچنین با وامهای با سود ٢٧درصد چگونه میتوان تولید رقابتی داشت آن هم در شرایطی که نرخ سود برخی کشورها ازجمله ترکیه تنها ٨درصد است.