کاهش توجه و دقت ما
گرمای مناسب برای تکثیر باکتری ها
شرایط بهداشتی نامناسب، خصوصاٌ در روستاها، در سفرها یا در کشورهای خارجی
به عواملی بستگی دارد. در ابتدا، به باکتری هایی که بدن را تصرف خواهند کرد، بستگی دارد. برخی از آنها باعث بروز علائم رایج و همیشگی (دردهای روده ای، اسهال، استفراغ و...) میشوند و خیلی سریع از بین میروند. برخی دیگر بسیار شدیدتر و حتی مرگ آور هستند.
عامل بعدی، فرد بیمار است. در واقع، برخی افراد حساس تر هستند، در حالی که برخی دیگر میتوانند میزان بیشتری از باکتری های موجود در تغذیه را تحمل کنند. نوزادان و افراد سالخورده، حساس تر اند و در معرض خطر بسیار جدی از دست دادن آب بدن شان قرار دارند.
افراد مبتلا به سرطان، که عمل کولون یا روده داشته اند و هنوز داروهایی مصرف میکنند که اسیدی بودن معده شان را کم میکند، نیز باید خیلی مراقب و هوشیار باشند. شیوه های دفاعی آنها ضعیف شده است و بدن شان در مقابل عفونت ها کمتر مقاومت خواهد کرد.
در موارد مسمومیت غذایی یا اسهال، رعایت یک قانون طلایی ضروری است: آب کافی برای بدن تان را تأمین کنید! یک کند کنندۀ گوارش یا یک ضد تهوع میتوانند وضعیت تان را بهتر کنند. به طور کلی، مشکلات خودبهخود طی سه روز برطرف میشوند. بدن با گذشت زمان سم را از بین میبرد.
در این صورت حتماً به پزشک مراجعه کنید. احتمالاً یک آنتی بیوتیک برای غلبه بر عفونت ضروری خواهد بود.
رعایت بهداشت مانع از بروز اتفاقات ناخوشایند و ناخواسته میشود:
قبل از غذا خوردن و پس از توالت دست های تان را بشویید.
در سفر، ژل ضدعفونی کننده در هر شرایطی به شما کمک میکند.
قبل از آماده کردن غذا، دست های تان را بشویید.
میوه ها و سبزیجات را به خوبی بشویید.
خوراکی های خام را به طور جداگانه بسته بندی و نگه داری کنید.
مواد خوراکی را درست قبل از پختن از یخچال بیرون بیاورید و نگذارید مدتی طولانی در آفتاب بماند.
گوشت ها را خوب بپزید، خوب شستن مواد خام نیز مفید خواهد بود.
تاریخ مصرف مواد خوراکی را رعایت کنید.
از غذا خوردن در خیابان خودداری کنید.
از بستنی ها، تخم مرغ های خام و محصولات دریایی که از تازگی شان مطمئن نیستید، فرار کنید.
هیچ چیز را خام نخورید، همه چیز باید مغز پخته شده باشند.
حتماً از آب بطری هایی که جلوی خودتان باز شده، بنوشید!