کد خبر: ۷۳۰۱۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۸ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۴ - 2015August 13
شفاآنلاین:تغذیه>درمان>خیلی از مردم با هضم غذا مشکل دارند؛ یعنی بعد از خوردن غذا احساس سنگینی می‌ کنند و دستگاه گوارش شان آنطور که باید به وظیفه‌ خود عمل نمی‌ کند. در این بین خانم‌ های باردار و همچنین افرادی که همیشه در حین غذا خوردن شتاب‌ زده عمل می‌ کنند، بیشتر به چشم می‌ خورد.
به گزارش شفا آنلاین : خوشبختانه روش‌ های ساده و کارآمدی برای مقابله با مشکل هضم غذا وجود دارد. شما می‌ توانید با تهیه کردن نوشیدنی‌ های ساده‌ ای به دستگاه گوارش تان برای هضم بهتر غذاها کمک کنید. در این مطلب چند نوشیدنی مفید و مشکل‌گشا را معرفی می‌ کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

 

 

آب همیشه و همه‌ جا

آب بهترین نوشیدنی موجود برای تأمین آب بدن است و اگر در بین غذا نوشیده شود به عبور غذا از روده‌ها کمک می‌ کند؛ اما اگر با هضم غذا مشکل دارید و بعد از صرف غذا در معده‌ تان احساس سنگینی می‌ کنید نباید در حین غذا آب بنوشید.

 

برای رفع مشکل شما لازم است که آب را قبل و بعد از غذا میل کنید تا آنزیم‌ هایی که حین غذا خوردن ترشح می‌ شوند رقیق نشده و گوارش غذا با مشکل مواجه نشود. توجه داشته باشید که آب همچنین باعث کاهش حالت تهوع در بسیاری از خانم‌ های باردار می‌ شود. درست است که این روش موقتی است اما در هر حال ساده‌ ترین و کاربردی‌ ترین روش برای مقابله با حالت تهوع محسوب می‌ شود.

 


آب‌ های گازدار برای هضم راحت غذا

آب‌ های معدنی گازدار برای بهبود و تسریع هضم غذا کارساز هستند. این آب‌ ها حاوی سدیم، کلسیم و منیزیم هستند که باعث کاهش احساس سنگینی بعد از صرف غذا می‌ شوند. البته بهتر است از زیاده‌ روی در مصرف این آب‌ ها بپرهیزید به خاطر اینکه حاوی سدیم هستند.

 

 

بفرمایید چای سبز به همراه آنتی‌ اکسیدان

در طب سنتی چینی، از چای سبز برای رفع مشکلات گوارشی و سرعت بخشیدن به دفع الکل و دیگر سموم از بدن استفاده می‌ کردند. نتایج پژوهش‌ های جدید نیز ثابت کرده است چای سبز به حذف چربی‌ های بدن و کاهش وزن کمک زیادی می‌ کند.

 

 

با این حال اگر از مشکلاتی مانند مشکلات کبدی رنج می‌ برید یا باردار هستید یا بچه شیر می‌ دهید، نباید در مصرف این چای دچار زیاده‌ روی شوید. افراد دیگر می‌ توانند با نوشیدن روزانه‌ چای سبز علاوه بر دریافت آنتی‌ اکسیدان به بهبود گوارش خود نیز کمک کنند.

 


دم‌نوش‌ها: یک دنیا خاصیت در یک فنجان

دم‌ نوش‌های زیادی وجود دارند که شما را از شر احساس سنگینی بعد از غذا رها می‌ کنند. در بین این دم‌نوش‌ ها که به هضم غذا کمک زیادی می‌ کنند می‌ توان به دم‌نوش بابونه، آویشن، مریم‌ گلی، نعنا، گیاه شاه‌پسند و بادیان رومی (زیره‌ رومی) اشاره کرد. می‌ توانید با عطار مشورت کنید و با توجه به مشکل از این دم‌ نوش‌ها استفاده کنید.

 


آب سبزیجات: کارساز هستند

اگر در مصرف غذای چرب و سنگین زیاده‌ روی کرده‌ اید آب سبزیجات به دادتان می‌ رسند. آستین‌ ها را بالا بزنید و آب هویج، کلم، خیار و تربچه را بگیرید. لازم است که بلافاصله آب این سبزیجات را مصرف کنید تا از تمام خواص آنها بهره‌مند شوید. توجه داشته باشید که آب هویج به تنهایی نیز برای رفع مشکلات گوارشی مؤثر عمل می‌ کند.

 


قهوه: یک نوشیدنی داغ و مفید

تأثیر قهوه به مصرف‌ کننده بستگی دارد. برای بیشتر افراد نوشیدن یک فنجان قهوه در پایان غذا دستگاه گوارش را به راه می‌ اندازد. به همین دلیل خیلی از مردم در پایان غذا یک فنجان قهوه می‌ نوشند؛ اما برای برخی دیگر قضیه کاملاً فرق می‌ کند. نوشیدن قهوه بخصوص اگر حاوی شیر باشد می‌ تواند باعث نفخ و حتی حالت تهوع شود. در نتیجه فقط خودتان می‌ توانید تشخیص دهید آیا قهوه برای تان کارساز است یا خیر.

 

 

مخلوط آب گرم و لیموترش

لیموترش کبد را تمیز می‌ کند، تأمین‌کننده‌ ویتامین C بدن بوده و به هضم و دفع چربی‌ ها کمک زیادی می‌ کند. این ماده‌ غذایی مفید باعث تحریک عملکرد کلیه‌ ها شده و شما را از شر توکسین ها یا همان سموم زائد خلاص می‌ کند. ترکیب لیموترش با آب گرم به آرامی دستگاه گوارش را تحریک کرده و به تأمین آب بدن نیز کمک می‌ کند.

این نوشیدنی مفید احساس سنگینی بعد از غذا را برطرف می‌ کند. برخی از خانم‌ های باردار از این نوشیدنی ساده برای کنترل و کاهش حالت تهوع استفاده می‌ کنند. اما بهتر است که خانم‌ های باردار از برش‌ های لیموترش تازه استفاده کنند.

 

 

زنجبیل برای هضم غذا و مقابله با حالت تهوع

زنجبیل برای تحریک ترشح آنزیم‌ های گوارشی و مقابله با حالت تهوع مفید است. اگر از مشکلات گوارشی و احساس سنگینی معده رنج می‌ برید، کافی است یک نوشیدنی ساده‌ زنجبیلی تهیه کنید. به یک فنجان زنجبیل تازه‌ ورقه شده، دو فنجان آب، یک فنجان شکر، پوست و آب لیموترش و آب گازدار نیاز دارید.

زنجبیل‌ ها را داخل آب ریخته و روی حرارت ملایم به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بجوشانید. سپس پوست و آب یک عدد لیموترش و شکر را به آن اضافه کنید. اجازه دهید مواد به مدت یک تا دو دقیقه بجوشد تا شکر حل شود. زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید محلول خنک شود. این شربت به دست آمده را داخل یخچال قرار دهید. به نسبت یک به سه از این شربت را داخل آب گازدار حل کرده و با یخ و برش لیموترش سرو کنید.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: