وی با بیان اینکه قریب به نیمی از افراد مبتلا به این عارضه به علت کاهش شدید مصرف غذا دچار کاهش وزن میشوند، اضافه کرد: گرسنگی کشیدن عمدی به میزان قابل توجه، تمایل بیوقفه برای لاغری، ترس بیمارگونه از چاقی و وجود علایم و نشانههای ناشی از گرسنگیهای طولانی از جمله ملاکهای اساسی تشخیص سندرم بیاشتهایی عصبی است.
این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با اشاره به اینکه سندروم بیاشتهایی عصبی در زنان به خصوص دختران نوجوان شایعتر از مردان است، تصریح کرد: این اختلال در کشورهای پیشرفته و بویژه میان زنانی که حرفه آنها به لاغری وابسته است از جمله مانکنها و بالرینها، شایعتر است. این افراد برنامههای ورزشی سنگین را انجام میدهند که باعث ایجاد صدمه میشود.
اسلامی خاطرنشان کرد: عوامل زیستی، اجتماعی و روانشناختی در پیدایش بیاشتهایی عصبی دخیل هستند. در اغلب خانوادههایی که دارای بیمارانی با این سندروم هستند، خصومت، هرج و مرج، انزوا و عدم مراقبت و همدلی وجود دارد.
وی در پایان یادآور شد: با توجه به نقش عوامل پیچیده روانشناختی و طبی در بیاشتهایی عصبی، انجام یک طرح درمانی جامع شامل بستری کردن در بیمارستان و درمان خانوادگی و فردی توصیه میشود. با توجه به رویکردهای رفتاری، شناختی و بین فردی در برخی موارد تجویز دارو الزامی است.
انتهای پیام