ضمن اینکه براساس هماهنگی های بعمل آمده با وزارت بهداشت تاکنون مقدار زیادی از نواقص طرح نیز برطرف شده ، اما آنچه مسلم است بیمارستان های خصوصی که بار قابل توجهی از درمان کشور را بر عهده دارند و مردمی که دارای بیمه های تکمیلی هستند به خاطرمشکلات ایجاد شده ازسوی بیمه های خصوصی آسیب جدی می بینند.
وی ادامه داد:درحال حاضر برخی از بیمه های خصوصی به جای این که پرداخت هایشان را طبق قرارداد در عرض حداکثر 3ماه پرداخت کنند، 6ماه و یا حتی بیشتر(یک سال) نیزاین پرداخت را طول می دهند .به همین خاطر خیلی از بیمارستان ها از بیمه ها طلب چندمیلیاردی دارند . در حالی که این پول در گردش بیمارستان است و از طریق آن باید برای حقوق پرسنل، به روز کردن تجهیزات و... استفاده شود. و در صورت عدم پرداخت به موقع،به طورقطع بیمارستان ها در فشار اقتصادی قرار می گیرند. به گونه ای که درحال حاضراکثر بیمارستان ها با گرفتن وام های کلان با بهره های بالا خودشان را سرپا نگه داشته اند که به طور قطع این وضعیت خیلی دوام نخواهد داشت.
معاون نظام پزشکی تهران اظهارکرد: بیمه ها به طور معمول زیر بار تعرفه های وزرات بهداشت نمی روند و یکسری دلال را وسط می اندازند تا از بیمارستان ها تخفیف بگیرند و با هر بیمارستانی رابطه خاصی برقرار می کنند تا تعرفه کمتر را به کرسی نشانند .
قیامت افزود: با توجه به این که اکثر تعرفه ها هنوز واقعی نشده تمامی بیمارستان ها ومراکزدرمانی خصوصی تحت فشار هستند.چراکه اکنون در ماه پنجم سال قرار داریم اما متأسفانه هنوز بیمه ها قرار دادشان را تمام نکرده اند زیرا دنبال تخفیف و مسائل مختلف این چنینی هستند.
وی اذعان کرد: با توجه به این که بیمه ها قراردادشان را هم اجرا نمی کنند، کسورات غیر قانونی شدیدی اعمال می کنند که اگر بیمارستان ها سیستم حقوقی خوبی درست و پیگیری کنند تمام بیمه ها را محکوم خواهند کرد.
وی بیان کرد: بیمه ها به عنوان ارگان هایی اند که فقط به فکر سرمایه اند نه مردم،.آنها تنها منافع خودشان را می بینند در حالی که چنین امری به مردم آسیب می رساند.
قیامت با اشاره به این که وزرات بهداشت و وزرات رفاه باید تسهیلاتی ایجاد کنند که این مشکلات هرچه زودتر حل شود درباره انتظاراتش از دکتر نوروزی- مشاورجدید وزیر بهداشت درامور بیمارستان های خصوصی- گفت: با توجه به سوابق و تجارب خوب وی، دانستن پیچ و خم های مربوط به مدیریت بیمارستان های خصوصی و درک درستی که از این مسائل دارد انتظار داریم که به دور از فشارهایی که امکان دارد از طریق بیمه ها و جاهای دیگر وارد شود دربحث بیمه ها و پرداخت های بیمه ها به بیمارستان ها یک تحول جدی ایجاد کند و به حل مسئله بپردازد زیرا همه آنها به نفع بیماران است.
رئیس انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه کشور یادآور شد: اگر پزشکی بگوید من بیمه قبول نمیکنم هیچ فردی نمی تواند بگوید باید قبول کند. بنابراین بیمار باید هزینه ها را از جیبش بپردازد و اگرتوانست مقداری ازپولش را از بیمه بگیرید. در واقع این روندی است که بیمار در آن به دردسرمی افتد و باید یک سِیر اداری غیر قابل باور را طی کند.
وی همچنین افزود: البته لازم به ذکر است که برخی از بیمه ها در این مسئله همکاری دارند و پرداخت هایشان به موقع است.پس ازمردم می خواهیم که بیمه های تکمیلی را انتخاب کنند که مطمئن باشند درموقع بیماری ،حمایت شان می کنند.