کد خبر: ۷۱۸۵۷
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۰ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - 2015August 03
شفا آنلاین>سلامت>مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت :در راستای تضمین ایمنی فرآورده های غذایی، در طول مدتی ۱۰-۱۲ ساله اسیدهای ترانس فراورده های غذایی را از ۳۰ به۲ تا ۵ درصد رسانده ایم.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر هدایت حسینی با بیان مطلب فوق افزود: امروزه بحث ایمنی غذا  یکی از مباحث چالش بر انگیز و مهم در سراسر دنیاست و ضرورت آن تا جاییست که در سال 2015 موضوع سازمان بهداشت جهانی  تحت همین نام خوانده شد .

 

دکتر حسینی با اشاره به اینکه از سال گذشته طرح تحول در فراورده های لبنی در این مرکز شروع شده است ،گفت: به صورت جدی در خصوص  مبارزه با تقلبات چربی های گیاهی ورود نمودیم  و  پس از برخوردهای بی اغماضی که با متخلفان انجام شد،  طبق نمونه برداریها و گزارش های  دانشگاهها در اواخر سال گذشته، تقریبا  با هیچ مورد ی از تخلف مواجه نشدیم .

 

وی افزود: در دهه اخیر ،با تلاشهای فراوان توانسته ایم میزان اسید های چرب ترانس در فراورده های غذایی را از 30به 2-5 درصد برسانیم  که با توجه به اینکه یکی از دلایل بیماریهای قلبی و عروقی مصرف  زیاد روغن و چربی و در راس آنها اسیدهای چرب ترانس می باشد  اقدام موثری  محسوب می شود.

 

وی در تشریح اهمیت این  اقدام افزود: کاهش هر یک درصد اسید ترانسی که  از مواد غذایی کاسته می شود کاهش یک درصدی مرگ و میر را به همراه دارد،لذا با لحاظ جمعیت70-80 میلیونی کشور،  ارزش این کار بیشتر مشخص می شود.

 

دکتر حسینی افزایش کلسترول خون، ابتلا به سندروم متابولیک، بیماری‌های قلبی عروقی، ابتلا به دیابت نوع 2 و حتی ابتلا به برخی از سرطان‌ها راحاصل مصرف اسیدهای چرب ترانس دانست و توصیه کرد: برای کاهش اثرات منفی این چربی‌ها به سمت مصرف چربی‌های سالمی مانند روغن زیتون و کنجد، کانولا یا مواد غذایی سرشار از امگا 3 ها مانند ماهی آزاد، تن، ماهی ساردین، بادام، گردو، دانه‌ی کتان و غیره روی بیاورید.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: