وی ادامه داد: بنابراین جا انداختن این فرهنگ تغذیه با شیر مادر در جامعه کار آسانی نبود ولی هماکنون 55 درصد از نوزادان ایرانی در 6 ماه اول زندگیشان با شیر مادر تغذیه میشوند و باید تا پایان سال دوم نیز این تغذیه با شیر مادر را ادامه دهند.
سیاری در ادامه با تقدیر دوباره از دکتر مرندی به عنوان دوستدار تغذیه با شیر مادر و حامی این طرح ملی بیان داشت: کارکنان بهداشتی نیز باید از حامیان تغذیه با شیر مادر باشند. بیمارستانهای دوستدار مادر نیز باید 10 اقدام درباره تغذیه شیر مادر را انجام دهند.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در بیمارستانها باید به محض تولد نوزاد تماس پوست به پوست مادر و نوزاد برقرار شود تا نوزاد بتواند نخستین شیر آغوز مادر را تغذیه کند. کما اینکه هماکنون در این مقولات نواقص بسیار زیادی داریم و اگر پرسنل بیمارستانی فواید این مباحث را بدانند هرگز در این مقوله کوتاهی نخواهند کرد.
وی درباره فواید تغذیه با شیر مادر گفت: نوزادی که شیر مادر تغذیه میکند باهوشتر و سالمتر خواهد بود، همچنین از عفونتهای ادراری، اسهال، عفونتهای تنفسی و مشکلات گوارشی مصون میماند.
سیاری ادامه داد: هماکنون سالانه 36 میلیون نفر در جهان به دلیل 4 بیماری مزمن سکته قلبی و مغزی، سرطان و دیابت را جان خود را از دست میدهند. در حالی که نوزادی که شیر مادر تغذیه میکند در بزرگسالی از این بیماری مصون میماند.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: هماکنون 10 میلیون ایرانی دچار فشار خون هستند که نیمی از آنها نیز از بیماریشان بیاطلاعاند. این در حالی است که تغذیه با شیر مادر از فشار خون در سن بالا میکاهد و همچنین باعث کاهش قندخون و دیابت میشود. در حالی که بیش از 7 درصد افراد بالای 30 سال کشورمان قندخون دارند و 5 میلیون نفر نیز در ایران دچار دیابت هستند.
وی بیان داشت: نوزادی که تغذیه با شیر مادر دارد در بزرگسالی تعامل اجتماعی بهتری خواهد داشت، بهتر درس خواهد خواند. این در حالی است که با رشد تکنولوژی بسیاری دیگر از فواید تغذیه با شیر مادر در آینده مشخص میشود.
سیاری در خاتمه خاطرنشان کرد: هماکنون در ایران قانون مرخصی مادران باردار تصویب شده است که 6 ماه مرخصی و 9 ماه مرخصی اختیاری به همراه یک ساعت مرخصی ساعتی در محل کار به آنان تعلق میگیرد که باید به نحو احسن از این قانون استفاده کرد.
تسنیم