کد خبر: ۷۱۳۴۳
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۰ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - 2015July 31
شفا آنلاین>تغذیه>مطالعات نشان داده که آهن موجود در غذاهاي گوشتي بهتر جذب بدن مي‌شود تا آهن سبزيجات، اما گياه‌خواران مي‌توانند سبزيجاتي خاص را هدف بگيرند و راه‌هايي انتخاب کنند تا آهن بيشتري جذب بدن آنها شود
به گزارش شفا آنلاین، آهن سبزيجات معمولا در بدن با کلسيم و فسفات‌ ترکيب شده و اين مانع مي‌شود که آهن آزاد وارد خون شود. ويتامين C اين روند را متوقف مي‌کند و براي همين مصرف همزمان غذاها و مواد خوراکي حاوي آهن و ويتامين C در جذب بهتر آهن به بدن مؤثر است. نوشيدن شير، چاي سياه و قهوه نيز اثري کاهشي در جذب آهن دارند.

کنجد

هر يکصد گرم کنجد حاوي ?? ميلي‌گرم آهن است که به همين دليل مي‌توان از آن به ‌عنوان يکي از مواد غني از آهن ياد کرد. منيزيم، کلسيم، ويتامين‌ها، پروتئين و مقدار زيادي از اسيد‌هاي چرب اشباع‌نشده از مواد مهم کنجد هستند.

پسته

پسته هم از خوارکي‌هاي خوشمزه‌اي است که آهن زيادي دارد. در هر يکصد گرم پسته ? / ? ميلي‌گرم آهن موجود است. البته به افراد با پر فشاري خون بالايي دارند، توصيه مي‌شود که از خوردن پسته‌هاي شور خودداري کنند.

جوي دوسر کوبيده‌شده

در هر يکصدگرم جوي دوسر کوبيده‌شده ? / ? ميلي‌گرم آهن وجود دارد. اين ماده‌ خوراکي علاوه بر آهن، حاوي ويتامين و هم-چنين مواد معدني چون روي و منگنز است.

عدس

عدس از جمله خوراکي‌هاي گياهي سرشار از آهن است. هر ??? گرم عدس حاوي ? ميلي‌گرم آهن است. عدس بسيار مغذي و پر از پروتئين است.

اسفناج

همه فکر مي‌کنند که اسفناج بيشتر از همه سبزيجات آهن دارد، اما اين طورها هم نيست و براساس پژوهش‌هاي علمي انجام شده، هر يکصد گرم اسفناج حاوي ? / ? ميلي‌گرم آهن است که مقدار کمي نيست، اما به‌مراتب کمتر از ديگر موادي است که پيشتر به آنها اشاره شد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: