کد خبر: ۷۱۳۲۳
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۶ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - 2015July 29
معاون وزیر بهداشت:
شفاآنلاین:جامعه>سلامت>معاون وزیر بهداشت با بیان این که سالانه حدود 300هزار سال عمر مفید بر اثر بیماری دیابت از بین می‌رود در عین حال از اقدامات در دست انجام جهت مشخص کردن وضعیت سرطان‌ها در کشور خبر داد.
به گزارش شفا آنلاین : باقر لاریجانی، در نشست تخصصی دسترسی عادلانه به خدمات دارویی در ایران، به اهمیت اقتصاد سلامتی اشاره و بیان کرد: بحث‌های اقتصاد سلامتی از بحث‌های بسیار مهم است. ما 9 مرکز تحقیقاتی و هشت گروه تحقیقاتی داریم و حدود 10 سال است مطالعاتی در این زمینه انجام می‌دهیم و از دو سال پیش مطالعات جدیدی را شروع کرده‌ و در هر استان وضعیت بیماری‌ها را بررسی کردیم که دراین مطالعات 150 بیماری با فاکتورهایشان مشخص شده‌اند.

وی درباره مطالعات پژوهشکده‌ها توضیح داد: سالانه حدود 300 هزار سال عمر مفید بر اثر بیماری دیابت از بین می‌رود و بر اساس مطالعات انجام‌شده، در هر استان وضعیت چاقی و دیابت به دست می‌آید و ما همچنین در تلاشیم تا آمار مرگ و میر سرطان‌ها را نیز بررسی کنیم.

لاریجانی با بیان اینکه سالانه اعتباراتی با رشد 10 تا 15 درصدی به حوزه‌های مختلف تخصیص می‌یابد که آن هم برای پرسنل هزینه می‌شود، افزود: در پژوهشگاه غدد به یک تعامل منطقی رسیدیم تا آن را سامان بخشیم و گروه اقتصاد دارویی نیز می‌تواند با پژوهشگاه غدد تعامل و ارتباط برقرار کند.

وی با خطاب قرار دادن گروه اقتصاد دارویی ادامه داد: اصل موضوع اقتصاد سلامت برای کشور ضروری است و بحث تحصیلات می‌تواند بخشی از این برنامه باشد و می‌توان دانشکده‌های اقتصاد را نیز در این زمینه همراه کرد.

همچنین در این نشست، شکوفه نیک‌فرجام، داروساز و متخصص فارماکواکونومی وسیاست‌گذاری دارویی با بیان اهمیت تدوین فهرست دارویی کارآمد و عدالت‌محور افزود: نقش دارو در نظام سلامت غیرقابل انکار است و باعث کمک به درمان بیماری‌ها می‌شود. بنابراین برای اینکه مردم را از حق سلامت محروم نکنیم،‌ باید داروها را فراهم کنیم.

وی درباره حق دسترسی مردم به داروها ادامه داد: داروها باید از نظر کیفیت و سلامت در دسترس باشند. تفاوت‌ها از نظر جنس، نژاد، منطقه زندگی و آموزش در بحث سلامت بی‌تاثیر نیست. سیاست‌گذاری در انتخاب دارو بیشتر حول این محورهاست و ما باید ابعادی از عدالت را ایجاد کنیم تا مردم به طور کارآمد به بازار سلامت دسترسی داشته باشند.

نیک‌فرجام درباره موانع کارآمد بودن سیاست‌های اقتصاد دولتی بیان کرد: به خاطر کمبود مالی از کاربردی بودن دوریم، اما باید بتوانیم بین عدالت و کارآمدی یک تعادل ایجاد کرده و چارچوبی را فراهم کنیم که تهیه فهرست دارویی کارآمد باشد.

  آرش نصرتی، دبیر نشست تخصصی دسترسی عادلانه به خدمات دارویی در ایران در حاشیه این نشست گفت: اقتصاد سلامت علم جدیدی در دنیاست و با توجه به اجرای طرح تحول نظام سلامت، اهمیت بررسی هزینه‌های اثربخشی سرویس‌های سلامت باید مورد بررسی قرار بگیرد.

نصرتی با اشاره به اولویت‌های اقتصاد سلامت افزود: تغییر الگوی زندگی مردم و عوارض ناشی از آن در این زمینه بسیار مهم است و از مهم‌ترین بیماری‌ها می‌توان به دیابت نوع دوم اشاره کرد که درحال حاضر در ایران پنج میلیون نفر به آن دچار هستند و باید برنامه درست و اقتصادی مناسب برای این طیف از بیماران در نظر داشت.

وی با اشاره به هزینه‌های 200 هزار میلیاردی دیالیز بیماران دیابتی بیان کرد: بیمه سلامت ایرانیان آماری را ارائه داده است که بر اساس آن بیش از 80 درصد بیماران دیابتی دیالیز می‌شوند، درحالی که این میزان باید 40 درصد باشد؛ یعنی به جای کنترل این بیماری، با انجام دیالیز عوارض و هزینه‌هایی بر دولت و بیمار متحمل می‌شود.

نصرتی همچنین خاطرنشان کرد: پژوهشگاه غدد آمادگی دارد امکانات خود را شامل فضا و هزینه در اختیار آکادمی اقتصاد سلامت قرار دهد تا راهکارهای مناسب برای سرویس‌هایی که به نفع بیماران و تصمیم‌گیران حوزه سلامت است، انجام شود.

ایسنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: